стрічка

Шахраї розсилають фейковий розіграш під логотипами «Епіцентру» та EVA

11 Січня 2022, 16:55
Шахраї розсилають фейковий розіграш під логотипами «Епіцентру» та EVA 14448
Шахраї розсилають фейковий розіграш під логотипами «Епіцентру» та EVA

По всій Україні, зокрема й на Волині та Рівненщині через розсилки поширюють фейкові розіграші від імені мереж «Епіцентр К» та EVA.

У пресслужбі мережі «Епіцентр»  «Брехунцю» вже підтвердили, що розіграш – справа рук шахраїв, а всі актуальні акції «Епіцентру» доступні лише на офіційному сайті. Також спростування оприлюднили й на сайті EVA.

«Друзі, наразі за допомогою розсилок поширюється неправдива інформація про різні розіграші. Звертаємо вашу увагу, що в мережі «Епіцентр К» НЕ ПРОВОДИТЬСЯ подібна акція!» – повідомили на офіційній сторінці торговельного центру у Facebook.

 

«Національна мережа магазинів EVA (ТОВ «РУШ») заявляє, що не має жодного стосунку до вебсайту, який розповсюджує неправдиву інформацію про опитування та розіграш грошових призів, які нібито проводить EVA. Офіційно повідомляємо, що EVA (ТОВ «РУШ») не проводить такої акції ні на офіційному сайті ритейлера eva.ua, ні в своїх роздрібних магазинах», – йдеться в офіційній заяві на сайті мережі магазинів EVA.

 

Як працює цей фейковий розіграш

В обох випадках шахраї використовують брендування «Епіцентру» і EVA, тому, на перший погляд, розіграші здаються справжніми. За своєю структурою вони ідентичні.

Користувач переходить за посиланням і має пройти коротке нескладне опитування з питаннями на кшталт «Скільки вам років?». Після того людині показують суму, яку вона «виграла» і пропонують поділитися посиланням на «акцію» з друзями, щоб отримати гроші.

 
 

Далі треба заповнити форму, у якій вказати дані банківської картки і CVV-код на її звороті. Цих даних для шахраїв буде достатньо, щоб зняти гроші з картки обманутої людини, тому розголошувати їх заради розіграшу не можна ні в якому разі. У випадку, якщо ви стали жертвою шахрайських дій, невідкладно зверніться до поліції.

 

Про подібні шахрайські схеми Брехунець повідомляв і раніше. Наприклад, на Рівненщині недавно поширили англомовний розіграш, у якому пропонували людям отримати набір продуктів першої необхідності за 40 доларів.

Ще раніше ми повідомляли про циклічний фейковий розіграш, у якому користувачам пропонували гроші за проходження опитування.

***

 

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024