стрічка

Рівненщина: судитимуть ділків, які торгували наркотиками у виправному центрі

11 Січня 2022, 10:08
Рівненщина: судитимуть ділків, які торгували наркотиками у виправному центрі 292
Рівненщина: судитимуть ділків, які торгували наркотиками у виправному центрі

Організував наркобізнес 24-річний чоловік, «наглядач» за установою. 

До злочинної схеми він залучив ще двох ув’язнених і «наркокур’єра», який перебував на волі та виконував їхні вказівки. Група слідчих слідчого управління закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження відносно чотирьох обвинувачених до суду, – повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 

Нагадаємо, протиправну діяльність злочинного угруповання, яке організувало постачання та збут наркотиків і нарковмісних пігулок у виправній установі припинили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Рівненській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції, слідчі слідчого управління поліції області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури та за силової підтримки роти поліції особливого призначення.

Тоді поліцейські встановили, що організував «бізнес» 24-річний житель Івано-Франківської області, який відбуває покарання за розбійний напад та відносить себе до так званих «наглядачів» за установою. Його «права рука» – 32-річний ув’язнений – замовляв наркотики та контролював їх постачання до виправного центру.

Відповідальним за передачу заборонених речовин був 42-річний житель Рівного. Він отримував нарковмісні пігулки у рамках програми замісної підтримувальної терапії у різних медзакладах, а решту наркотиків, за вказівкою співорганізатора, забирав у поштових відділеннях. «Товар» привозив в обідню пору та віддавав 37-річному засудженому. Заборонені речовини зловмисники збували засудженим, а кошти від отримання «бізнесу» йшли на поповнення так званого «общака».

Навесні торік правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання та відбування покарання фігурантів. У результаті вилучено нарковмісні пігулки, сейф-пакети з канабісом, банківські картки, мобільні телефони, гроші та «чорнові» записи.

Наразі слідчі закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні, а обвинувальний акт скерували до суду.

Зловмисникам загрожує ув’язнення на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. Їхні дії кваліфікуються за шістьома статтями Кримінального кодексу України: від незаконного придбання, зберігання, збуту наркотичних засобів, їх пересилання, а також заволодіння вказаними засобами шляхом шахрайства, використання коштів здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, та поширення злочинного впливу в установах виконання покарань. 

Читайте також:  Проти костопільчанина, який намагався відкупитися від поліції, відкрили кримінал

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024