стрічка

У Ковелі подорожчає проїзд в маршрутках

10 Січня 2022, 16:41
Маршрутка / Фото ілюстративне 637
Маршрутка / Фото ілюстративне

У Ковелі обговорювали вартість проїзду в міському транспорті.

Про це інформують на сайті мерії.

У сесійному залі Ковельської міської ради відбулися громадські слухання з обговорення проєкту рішення виконавчого комітету щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті. Востаннє тарифи переглядались у січні 2019 року. 

Торік до міського голови звернулись підприємці з проханням їх переглянути та встановити вартість проїзду для дорослого населення у розмірі семи гривень, для студентів — п'яти, школярів — чотирьох. 

За словами начальника управління економічного розвитку та торгівлі Юрія Кондратовича, збільшення ціни на квиток – економічна необхідність і є кілька причин для прийняття такого рішення. Зокрема, подорожчали запчастини, паливно-мастильні матеріали, зросла мінімальна зарплата. Крім того, з 2019 року, коли встановлювались тарифи, значно зменшився пасажиропотік. Середня кількість перевезених людей за день одним транспортним засобом у 2018 році  становила 400 осіб.

Розпорядженням міського голови була створена робоча група, яка вивчала ситуацію на сьогодні. За її даними у 2021 році одним рейсом скористалось лише 299 пасажирів.

До присутніх звернувся підприємець Віктор Шевчик, Він наголосив, що нинішні тарифи уже давно невиправдані. Нині перевізникам важко говорити про рентабельний бізнес. Вони не можуть вкладати кошти у розвиток і просто виживають.

Свою позицію з цього питання також висловив перший заступник міського голови Тарас Яковлев. На його думку, на сьогодні це навіть не підняття тарифу, а приведення його у відповідність до собівартості. Втім, потрібно все одно думати над тим, як осучаснити рухомий склад і дати можливість ковельчанам та гостям міста їздити в комфортних автобусах.

«У нинішньому році нам потрібно усім разом попрацювати над тим, аби мешканці громади відчули позитивні зміни. Міська влада зосередиться на розвиткові інфраструктури. Планується встановлення нових зупинок, інформаційних табло, буде поліпшувати якість доріг. Разом з тим, прошу перевізників провести роботу з водіями, аби вони  толерантно ставились до пасажирів. Останнім часом  ми чуємо дуже багато нарікань на їхню роботу», – сказав Тарас Яковлев.

Після обговорення, присутні одноголосно підтримали проєкт рішення. У ньому, зокрема йдеться: встановити тарифи на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі 7 гривень для дорослого населення; 4 гривні – студентів вищих, професійно-технічних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.

Далі це питання розгляне виконавчий комітет.

Коментар