стрічка

На Волині митники у далекобійника знайшли контрабандні ліки

22 Грудня 2021, 13:16
Контрабанда ліків 431
Контрабанда ліків

Через митний пост «Доманове», що на Ратнівщині, білорус-далекобійник намагався провезти партію ліків, які заховав в усіх конструктивних порожнинах кабіни вантажівки.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці  Волинської митниці.

Всього з машини вилучили понад дві тисяч пігулок та 230 флаконів медпрепаратів білоруського виробництва. Вартість прихованих від митного контролю товарів – понад 25 тисяч гривень. Згідно зі статтею 483 Митного кодексу, вони підлягають конфіскації за рішенням суду, додатково на таку ж суму буде накладений штраф.

З цього приводу митники вкотре роз’яснюють:

На митну територію України можна ввозити лікарські засоби у ручній поклажі або супроводжуваному багажі:

  • у кількості, що не перевищує упаковок кожного найменування на одну особу (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
  • у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

У випадку ввезення в межах дозволеного, такі лікарські засоби вважаються особистими речами громадян. Вони підлягають декларуванню усно або письмово, не оподатковуються митними платежами та звільняються від подання документів із видів державного контролю.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром