стрічка

Міністр Віктор Ляшко розповів про плани для медицини Рівненщини у 2022 році

21 Грудня 2021, 07:22
Міністр Віктор Ляшко розповів про плани для медицини Рівненщини у 2022 році 477
Міністр Віктор Ляшко розповів про плани для медицини Рівненщини у 2022 році

З робочим візитом 20 грудня на Рівненщині перебуває Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

Під час наради у Рівненській ОДА йшлося про пріоритетні напрямки роботи у 2022 році, повідомляють у Рівненській ОДА. 

Передусім, це збільшення заробітної плати для лікарів і медсестер.
«У 2022 рік ми входимо із зростання мінімальної зарплати. Для лікарів на рівні 20 тисяч гривень, а мінімальної зарплати середнього медперсоналу – на рівні 13,5 тисячі гривень. Для цього є відповідні кошти», — відзначив Віктор Ляшко.
Наступне. У рамках «Великого будівництва» на Рівненщині модернізують дві обласні лікарні – дорослої і дитячої. Це передбачатиме реконструкцію корпусів відділень, інфраструктурних об’єктів, а також оснащення закладів сучасним обладнанням. Загалом з держбюджету планується витратити орієнтовно 20 млрд гривень на реконструкцію обласних лікарень для дітей і дорослих по всій Україні.
«Область розуміє усю важливість такої модернізації. І в обласному бюджеті на виготовлення проектно-кошторисної документації для оновлення лікарень вже передбачили 15 мільйонів гривень», - відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Віктор Ляшко розповів про плани щодо виділення коштів на спецтехніку, призначену для транспортування недоношених дітей та новонароджених.

Також на нараді йшлося про процедуру контрактування закладів охорони здоров’я Рівненщини для надання медпослуг населенню на 2022 рік.

Читайте також: У Верховній Раді провалили закон про підвищення зарплат медикам

 

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024