стрічка

У Ковелі хочуть виділити 150 тисяч гривень на боротьбу з борщівником

19 Грудня 2021, 13:40
Борщівник / Фото ілюстративне 417
Борщівник / Фото ілюстративне

У Ковелі розробили Програму з проведення заходів з локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин – борщівника Сосновського на окремих територіях Ковельської територіальної громади на 2022 -2024 роки.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Для розробки заходів залучили науковців Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин національної академії аграрних наук (Чернівецька обл., Новоселецький р-н, с.Бояни).

На засіданні постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення Програму презентувала головна спеціалістка відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич.

У Ковелі діяла така ж Програма з 2019 року.  У міськраді зазначають, що завдяки скошуванню та хімічній обробці ареал  поширення рослин вдається стримувати та не допускати їх надмірного розростання на кількох територіях: 

  •   район вулиць Некрасова та Кубанської; 
  •   житлова зона в районі бульвару Лесі Українки, вулиці Косачів, вулиці Мічуріна;
  •   район вулиць Володимирської та Набережної.
  •   район нафтобази.
  •   лівий берег р.Турія (між мостом по вул.Незалежності та по вул.Сагайдачного).

Для знищення всіх кореневищ та насіння заходи необхідно проводити протягом кількох наступних років.

Втім, уже є результат і дві локації виключені з переліку — район нафтобази та житлова зона бульвару Лесі Українки, вулиць Косачів та Мічуріна. На інших територіях густота рослин теж зменшилась. Там продовжать роботи. Окрім цього, вони здійснюватимуться на вулиці Луцькій та у селі Білин (біля озера).

На виконання заходів передбачили 150 тисяч гривень з бюджету громади щорічно.

Програму має ще затвердити сесія міської ради, яка відбудеться 23 грудня.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024