стрічка

У Луцьку відбувся творчий вечір Миколи Мартинюка

18 Грудня 2021, 17:00
Микола Мартинюк 658
Микола Мартинюк

У Волинській науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся творчий вечір «… я, на жаль, не Цезар» письменника, науковця, видавця Миколи Мартинюка.

15 грудня 2021 року актова зала книгозбірні стала місцем проведення літературного дійства, присвяченого 50-літтю від дня народження волинського митця Миколи Івановича Мартинюка. Журналісти Район.Культура дізналися про це на сторінці бібліотеки. 

Протягом вечора зазначалося, що 2021 рік – знаковий для відомого краянина, адже він став лауреатом обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського.
Ювіляра – члена Національної спілки письменників України привітала лауреатка премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки та багатьох інших престижних відзнак, заслужена журналістка України Надія Гуменюк.

За її словами, саме завдяки енергії письменника, як заступника голови обласної організації Національної спілки письменників України з кожним роком набирає обертів літературний фестиваль «Лісова пісня». В останні роки він отримав «друге дихання». 

Миколу Мартинюка вважають літературним дипломатом, послом від літературної Волині в інших країнах. Він відомий своїми перекладами з болгарської, білоруської мов.

До привітань доєдналися побратими з літературного цеху – заслужені журналісти України Віктор Вербич, Євген Хотимчук, письменники Петро Коробчук, Ніна Горик, Віктор Яручик, Юлія Сільчук

Прозвучали дві пісні на слова Миколи Мартинюка, покладені на музику М. Стефанишиним у виконанні народного артиста України Василя Чепелюка. Виступив художній колектив педагогічного коледжу (керівник – Анна Зарицька). Вихованці коледжу декламували улюблені поезії автора. 
Від імені бібліотеки, з якою Микола Мартинюк активно співпрацює як член літературного конкурсу «Неповторність», ювіляра привітала директорка Людмила Стасюк. Під час літературної імпрези діяла книжкова виставка «А слово було, як перше… А слово було, як Бог…», організована працівниками відділу читальних залів.

Ведучою літературного вечора стала Ольга Ляснюк – письменниця, очільниця Волинської обласної організації НСП України.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024