стрічка

У Вараській РДА відбулась нарада щодо ситуації на кордоні з Білоруссю

15 Грудня 2021, 09:30
Під час наради 488
Під час наради

Представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини провели робочу нараду у Вараській РДА.

Про це інформують у держвідомстві.

Представниця Уповноваженого в північних областях Вікторія Пєхова та регіональні представники Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області провели робочу нараду з керівництвом Вараської районної державної адміністрації, представниками поліції та рятувальниками, головами Зарічненської та Локницької територіальних громад.

Нагадаємо: лінія кордону з Білоруссю, що проходить Вараським районом, становить приблизно сто кілометрів.

Перший заступник голови Вараської РДА Юрій Козярець проінформував моніторингову групу про вжиті заходи, спрямовані на забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських, залучених до посиленої охорони державного кордону та громадського порядку в прикордонних районах.

За його словами, місцева влада забезпечила сприяння в облаштуванні державного кордону та співробітництво з територіальними громадами прикордонних районів, громадськими організаціями, які виявили намір співпрацювати у питаннях охорони державного кордону.

Ситуацію в прикордонних громадах та проблемні питання, що виникають під час облаштування кордону, озвучили голова Локницької ТГ Петро Харковець та Зарічненський селищний голова Богдан Квачук.  

Під час зустрічі присутні обговорили також виклики, з якими можуть стикнутися місцеві органи державної влади у разі загострення ситуації на українсько-білоруському кордоні.  

Про навчання поліцейських з практичного відпрацювання алгоритму дій в разі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю, що проходило безпосередньо біля лінії кордону, розповів представник Відділення поліції  №1 Вараського районного відділу поліції Андрій Луковець

Моніторингова група Секретаріату Уповноваженого презентувала напрацьовані роз’яснення та рекомендації щодо дотримання прав місцевого населення та іноземців в разі запровадження надзвичайного стану.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024