стрічка

У Турійську судили контрабандиста, який на гелікоптері переправляв цигарки до Польщі

12 Грудня 2021, 10:30
У Турійську судили контрабандиста, який на гелікоптері переправляв цигарки до Польщі 511
У Турійську судили контрабандиста, який на гелікоптері переправляв цигарки до Польщі

У Турійську відбувся суд над уродженцем селища Борова Харківської області, який займався контрабандою цигарок до Польщі.

Про це Район.Турійськ стало відомо з вироку Турійського районного суду, який оприлюднили 10 грудня.

Обвинувачений чоловік період з березня по травень 2021 року за попередньою змовою з двома іншими особами, щодо яких здійснюється досудове розслідування, з метою особистого збагачення в незаконний спосіб,  вирішив організувати незаконні міжнародні польоти без відповідного на це дозволу з метою незаконного переміщення тютюнових виробів до Республіки Польща.

31 березня 2021 року чоловік вступив у злочинну змову з іншими двома співвиконавцями злочину, які придбали гелікоптер марки «Robinson r-44». Після цього, в період з 1 квітня по 18 травня чоловік, який виконував роль пілота гелікоптера, спільно з двома іншими співвиконавцями злочину, здійснював в районі населених пунктів: міста Олешки, села Чорнобаївка, села Зеленівка Херсонської області, міста Апостолове Дніпропетровської області, села Токарівка Вінницької області, села Нова Воля Старовижівського району та села Велицьк Ковельського району Волинської області, пробні польоти зазначеним гелікоптером, обладнавши його металоконструкцією, в якій знаходилися коробки з тютюновими виробами.

Чоловік спільно з іншим співучасником злочину, який виконував роль техніка по обслуговуванню гелікоптера марки «Robinson r-44» 18 травня перелетів з села Велицьк Ковельського району в лісову місцевість біля села Ружин Ковельського району, звідки мав бути здійснений виліт в Республіку Польща.

19 травня близько 22 години чоловік з метою переміщення гелікоптера, який знаходився в лісовій місцевості біля села Ружин, до місця знаходження автомобіля марки «Форд Транзит», розташованого в полі на відстані приблизно 200 метрів, де перебували два інших співвиконавці злочину, щоб там завантажити в приєднану до гелікоптера конструкцію коробки з тютюновими виробами та без відповідного на це дозволу злетіти з вантажем в напрямку Республіки Польща, почав заводити двигун зазначеного літального апарата, після чого був затриманий співробітниками УСБУ у Волинській області.

Такі дії орган досудового розслідування кваліфікував за частиною другою статті 28, частиною першою статті 14, статтею 334 Кримінального кодексу України, як умисні дії, які виразились у готуванні до вильоту з України без відповідного дозволу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

24 вересня між прокурором та обвинуваченим уклали угоду про визнання винуватості, за змістом якої обвинувачений взяв на себе зобов`язання беззастережно визнати свою винуватість у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 28, частиною першою статті 14, статтею 334 Кримінального кодексу України, сприяти органу досудового розслідування, прокурору у викритті співучасників.

Зрештою суд визнав винним чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 28, частиною першою статті 14, статтею 334 Кримінального кодексу України, та призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень.

Окрім цього, суд повернув чоловіку арештовані мобільні телефони, свідоцтво транспортного пілота і банківську картку.

Раніше Район.Ковель інформував, що з Ковельщини за кордон щодня летіло цигарок на 30 тисяч доларів.

 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром