стрічка

В Ужгороді заборонили працювати «кабінету анонімної вакцинації»: головлікар планує судитись

10 Грудня 2021, 18:42
Медзаклад Prevention 602
Медзаклад Prevention

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко виключив з переліку закладів охорони здоров'я, яким дозволено проводити щеплення від COVID-19, медзаклад «Превеншн», що в Ужгороді.

Цей заклад «придумав собі процес анонімної вакцинації», – повідомив міністр на брифінгу 10 грудня 2021 року.

Читайте також: Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: покрокова інструкція

Головний лікар медзакладу, Віктор Петров, пояснював на своїй сторінці у Фейсбук, що вирішив відкрити «кабінет анонімної вакцинації», щоб допомогти тим, хто мали фейкові сертифікати, але передумали і вирішили щепитись насправді.

«Виникла ідея анонімного кабінету щеплень! Чому? Відповідь: майже 4000 підробних сертифікатів – на Закарпатті. В Україні це понад 3-4% від загальної кількості щеплених! Виник запит від людей, які мали паперові документи про щеплення, вони фейкові, не правдиві, ті яким щеплення ніхто не вносив в систему і звісно не вводив! Ці люди мають право передумати і зробити реальне щеплення і захистити себе і своїх рідних!», – ділиться головний лікар.

Приблизно за три тижні діяльності цього «кабінету» анонімне щеплення отримали 1 429 осіб, серед яких були і працівники охорони здоров'я, і освітяни, і держслужбовці.

Тепер, коли МОЗ виключив заклад з переліку дозволених проводити щеплення, Віктор Петров планує оскаржувати це рішення і повернути дозвіл, щоб продовжити діяльність медичного закладу у сфері вакцинації.

«Враховуючи наведене, керуючись ст. 49 Конституції України, якою кожному громадянину гарантовано право на охорону здоров'я, просимо скасувати незаконне рішення про виключення ТОВ «Превеншн» з переліку надавачів послуг щодо щеплень від Covid-19 та притягнути до відповідальності винних у ситуації, що склалася, в тому числі міністра охорони здоров’я», – ділиться головний лікар на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024