стрічка

Волинянка через суд домоглася синові права отримати паперовий паспорт

09 Грудня 2021, 09:40
Паспорт 809
Паспорт

У Ратнівському краї матір 16-річного юнака відмовилась від паспорта у вигляді ID-картки через чіп з біометричними даними.

Волинський окружний адміністративний суд зобов'язав Державну міграційну службу видати 16-річному юнаку паспорт у вигляді книжечки. Про це пише Zaxid.net

З таким проханням цьогоріч до управління звернулась матір хлопця, але їй відмовили, пояснивши, що видають лише ID-картки. Втім, приймати паспорт нового зразка жінка та її син не захотіли, оскільки такий документ містить в собі чіп з персональними даними, а від їхньої обробки вони вирішили відмовитись.

Жінка подала позов до суду з вимогою визнати відмову протиправною. 

Позивач вважає, що відповідач, відмовляючи її сину в оформленні паспорта у формі книжечки, грубо та безпідставно порушує його законні права та інтереси, оскільки ID-картка містить в собі безконтактний електронний носій із персональними даними, від обробки яких він відмовляється, – йдеться у матеріалах справи.

У вересні 2018 року судді Великої Палати Верховного суду зобов'язали органи ДМС видавати паспорти-книжечки громадянам, які відмовляються від ID-карток через релігійні переконання.

Відтак суддя Тетяна Димарчук зобов'язала Ратнівський відділ управління ДМС у Волинській області видати юнаку паспорт у вигляді книжечки. Оскаржити рішення можна впродовж 30 днів у апеляційному суді.

Читайте такожХотів випити кави: у Ратному чоловік розбив магазинний склопакет

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024