стрічка

Як вибрати штани для сноубордингу: 6 критеріїв

08 Грудня 2021, 14:33
Спорт РЕКЛАМА 833
Спорт

Для занять зимовими екстремальними видами спорту потрібна професійна екіпіровка. Від цього залежить безпека та здоров’я, комфорт пересування за низьких температур. Це тільки здається, що можна придбати будь-які зимові утеплені штани. Насправді тут багато нюансів. І головне – не переплутати сноубордичні штани з лижними. 

Про 6 важливих критеріїв вибору одягу для сноубордингу нам розповіли консультанту магазину Sportmaster. 

Гідроізоляція

Більшість сучасних штанів для сноуборду мають високий показник водонепроникності – 5000 мм, що запобігає промоканню від снігу під час спуску трасою. Таким є одяг для катання з софтшеллу від бренду Protest. Це, до речі, один із найвідоміших виробників сноубордичного екіпірування. Задля додаткової гідроізоляції всі шви на фірмовому одязі проклеєні.

На жаль, protest магазин є не у кожному місті, проте ви маєте змогу завітати до офіційного дилера бренду – у мережу «Спортмастер». 

Шар утеплення

Шаровари для сноуборду можуть бути утеплені чи ні. Вибір залежить від кліматичних умов, за яких сноубордист планує кататися. 

Штани без утеплювача одягають поверх термобізизни, а теплі моделі з шаром утеплювача підійдуть для катання у складних погодних умовах при великому мінусі на термометрі.

Вентиляція

Мова про вентиляційні отвори, розташовані на штанах, на внутрішній частині стегна. Розрізи застібаються на блискавку, аби в середину не потрапив сніг. За потреби можна розстібнути застібку для охолодження та циркуляції повітря.

З’єднання штанів та куртки

Багато брендів мають спеціальні кріплення, щоб з’єднувати куртку зі штанами. Такий коннект запобігає потраплянню снігу під спід, як у комбінезонах.

Кількість кишень

Якщо ви завжди катається без нічого (без рюкзака, бананки тощо), кишені точно потрібні. Адже у будь-якому разі варто взяти з собою смартфон, ключі, готівку, перепустку на підйомник або інші дрібниці. 

Але правило «чим більше, тим краще» тут не працює. Великі та гострі предмети у кишенях можуть травмувати, якщо людина впаде.

Протисніжні гетри

Професійні сноубордичні штани мають нижні манжети (гетри), що запобігають потраплянню снігу під одяг у разі скочування з гори чи падіння.

Чим сноубордичні штани відрізняються від лижних

Обираючи зимовий одяг у магазині, можна натрапити на теплі штани для катання на лижах. Проте вони не підходять для спуску з гір на дошці, адже мають інший крій.

Катання на сноуборді – активний різновид спорту. Сноубордист, на відміну від лижника, під час спуску виконує різні рухи з великою амплітудою. Саме тому лижні вузькі штани не підходять для сноубордингу, бо обмежують рухи: присідання та стрибки. 

Також вони мають нижчу посадку по талії, тому під час застібання кріплення борду й задирання куртки може оголюватися поперек.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024