стрічка

Добудова школи на Ратнівщині може обійтися у 75 мільйонів гривень

06 Грудня 2021, 11:01
Школа у селі Гірники 527
Школа у селі Гірники

Керівники області оцінили перспективу школи у селі Гірники стати опорним закладом.

Про сприяння обласної ради у розв'язанні цього питання клопоталася місцева влада. Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Директор освітньої установи Олександр Ковч розповів, що це найбільший сільський навчальний заклад у Ратнівській громаді, тут здобувають знання понад пів тисячі учнів та майже сотня дошкільнят. Школа перевантажена і змушена працювати у дві зміни.

Голова громади Віталій Бірук зазначив, що ще у 2015 році розроблено проєкт реконструкції з добудовою закладу. Цей документ вони з року в рік подають на розгляд комісії, щоб отримати фінансування коштом ДФРР, однак поки безрезультатно.

Цей проєкт передбачає добудову котельні, 14 класних кімнат, спортивного, актового залів та їдальні. Загальна вартість робіт становитиме понад 75 млн гривень. Силами районного та місцевого бюджету нам його не реалізувати, - каже він.

Голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак та очільник бюджетної комісії райради Андрій Харлампович 

підтвердили намір профінансувати уточнення проєктно-кошторисної документації в обсязі близько мільйона гривень. І також просять обласну раду допомогти у здобутті державного фінансування на реконструкцію.

Григорій Недопад зауважив, що добудова школи у Гірниках, а також набуття нею статусу опорного закладу, дозволило б позбутись одразу кількох проблем.

У цій місцевості висока народжуваність, отже проблему переповнених освітніх закладів треба вирішувати ефективно. Ми маємо велику надію, що цей навчальний заклад стане опорним і матиме свої філії, адже це дозволить розвантажити не лише школу у Гірниках, а й у навколишніх селах, - зазначив голова обласної ради.  

Читайте також: У МОЗ нагадали правила роботи закладів освіти у карантинний період

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024