стрічка

ДБР перевіряє дії поліцейського, який у Сарнах відстрілювався від нападників

05 Грудня 2021, 08:22
ДБР перевіряє правомірність дій поліцейського 473
ДБР перевіряє правомірність дій поліцейського

Нині ДБР перевіряє правомірність дій поліцейського щодо застосування зброї.

Про це інформують в пресслужбі відомства.

Нагадаємо, у Сарнах група молодиків напала на помешкання поліцейського. З'ясувалось, що цьому передував словесний конфлікт між правоохоронцем і чотирма молодиками біля місцевого магазину. 

Після конфлікту поліцейський поїхав до себе додому, а молодики стежили за ним до будинку. Після чого зайшли на подвір'я та спровокували бійку із господарем помешкання. У сутичку втрутилась також і його дружина. 

Щоб захистити себе та свою сім'ю, поліцейський застосував зареєстрований спецзасіб для відстрілу гумовими кулями. У результаті чого троє нападників отримали поранення. Двох із них доставили у лікарню. Їхньому життю нічого не загрожує. Подружжя також госпіталізували до лікарні. 

Як повідомили у прес-службі ДБР, поліцейський у цей час на службі не перебував. Нині ДБР перевіряє правомірність його дій щодо застосування зброї. Відкрили кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Тим часом поліція відкрила провадження за фактом нападу на слідчого за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024