стрічка

На Ужгородщині лісогосподарське підприємство відшкодує майже 600 тисяч гривень

05 Грудня 2021, 08:07
На Ужгородщині лісогосподарське підприємство відшкодує майже 600 тисяч гривень 411
На Ужгородщині лісогосподарське підприємство відшкодує майже 600 тисяч гривень

Ужгородська окружна прокуратура в судовому порядку зобов’язала одне з лісогосподарських підприємств району сплатити майже 600 тисяч гривень збитків від незаконної рубки. 

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури.

Західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та залишив в силі рішення Господарського суду Закарпатської області, який у квітні цього року задоволив позов щодо стягнення вказаної суми на користь держави.

У лютому минулого року Державна екологічна інспекція у Закарпатській області під час перевірки виявила порушення вимог Лісового кодексу на територіях, що перебували в користуванні підприємства. Попри наявні зобов’язання, належним чином не забезпечили охорону та захист лісових угідь й допустили протиправні рубки та пошкодження дерев у семи лісництвах.

Підприємство не відшкодувало збитки добровільно, тож прокурор звернувся до суду з відповідним позовом. 

Довідково: Зауважують, що у цій ситуації йдеться про порушення як екологічних, так і економічних інтересів держави, адже грошові стягнення за шкоду, яку завдали порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської діяльності, є джерелом формування державного та місцевого бюджетів.

Господарський суд Закарпатської області позовну заяву задоволив, однак підприємство оскаржило це рішення. В апеляції суд відмовив у задоволенні цієї скарги та залишив без змін рішення суду першої інстанції. 

Таким чином воно вже набрало законної сили й найближчим часом його звернуть до виконання.

Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024