стрічка

Район.in.ua запускає фактчекінговий проєкт «Брехунець»

01 Грудня 2021, 17:12
Район.in.ua запускає фактчекінговий проєкт «Брехунець» 7311
Район.in.ua запускає фактчекінговий проєкт «Брехунець»

Інформаційне агентство Район.in.ua 1 грудня запускає великий проєкт під назвою «Брехунець», який покликаний боротися із фейками та дезінформацією у Волинській і Рівненській областях.

Фактчекінговий відділ видання щодня аналізуватиме інформаційний простір вищезгаданих областей і на основі цього готуватиме матеріали для читачів. Також журналісти будуть відвідувати заходи і фіксуватимуть заяви політиків.

Нагадаємо, презентувала «Брехунець» на шостому West Media Forum редакторка фактчекінгового відділу ІА Район.in.ua Світлана Кирилова.

«Ми й раніше робили спростування і ловили фейки. А зараз будемо не просто писати матеріали, а досліджувати ширше, як працює дезінформація в регіоні. Фейк, який журналісти побачили та розвінчали – це тільки верхівка айсберга, оскільки він уже пішов у маси та виконав свою руйнівну дію. Важливо дізнатися, де першоджерело та яка кінцева мета того чи іншого інформаційного вкиду», – пояснює Світлана Кирилова.

На сайтах мережі Район.in.ua з’явився окремий розділ «Брехунець», де зібрані всі фактчекінгові матеріали і можна побачити попередні напрацювання редакції. Таким чином читач зможе простежити, як розвивається той чи інший наратив.

Проєкт діятиме рік за сприяння Представництва Європейського Союзу в Україні.

Підписуйтесь на Facebook-сторінку Район.in.ua і на сторінку проєкту «Брехунець», щоб нічого не пропустити.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024