стрічка

Операція «Полісся»: як проходили масштабні навчання силовиків на Любешівщині

01 Грудня 2021, 12:05
Навчання силовиків біля Дольська 688
Навчання силовиків біля Дольська

У межах спеціальної прикордонної операції «Полісся», яку провели на Любешівщині, полісмени, нацгвардійці, прикордонники та інші сили відпрацьовували алгоритм дій в разі можливого прориву державного кордону нелегальними мігрантами.

Навчання відбулись 30 листопада. За умовним завданням, нелегали мали намір пройти пункт пропуску поблизу села Дольськ, далі перетнути кордон з інженерними спорудами, і кордон, необладнаний ними, – ідеться на сайті Національної поліції у Волинській області.

На всіх цих пунктах, як зазначається у повідомленні, на дії мігрантів реагували прикордонники, нацгвардійці, полісмени та інші залучені сили.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сказав, що наразі схожі навчання проводяться у п’яти областях, які межують з Республікою Білорусь. 

«Сьогодні ми переконалися, що через 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про надходження мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні. Послідовність подій буде така: отримання інформації від розвідувальних органів, спрямування сил та засобів на точки, де йде ймовірність перетину кордону мігрантами. Першими на місці будуть прикордонники, далі приєднуються сили Нацполіції та Нацгвардії, які абсолютно готові до того, щоб дати відсіч у разі незаконного перетину державного рубежу», – зазначив міністр.

Читайте такожУряд виділив кошти на посилення захисту кордону з Білоруссю

 

 

Як розповів начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, роль підрозділів поліції у навчаннях була такою: не допустити прориву мігрантів, оточити їх за допомогою тактики дій з урахуванням європейського досвіду, коли доводиться працювати з великими натовпом, далі витіснити за межі України, враховуючи ситуацію, що вони захищають український кордон, і це завдання успішно виконали. 

До навчань були залучені також придані сили з Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Закарпатської областей, які допомагали та відпрацьовували спільний алгоритм дій.

«Взаємодія, налагоджений зв'язок, спільна постановка завдань довели, що ми можемо діяти злагоджено і ефективно. При необхідності та можливій спробі прорвати кордон поліція зможе сконцентрувати тут близько двох тисяч співробітників», – запевнив очільник поліції Волині.

До того ж сили поліції на кордоні зосередили всю необхідну інфраструктуру для організації побуту залучених до навчань співробітників й ефективного зв’язку між підрозділами.

Також на постійній основі в прилеглих до кордону населених пунктах правоохоронці відстежують, чи з’являються у прикордонній зоні незнайомі, не місцеві жителі, роз’яснюють громадянам, як діяти в разі їх виявлення.

 

Читайте також: Біля Дольська відбулися спільні штабні тренування правоохоронців, рятувальників, військових і прикордонників

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024