стрічка

У Ковелі відкрили нове приймальне відділення

01 Грудня 2021, 08:04
У Ковелі урочисто відкрили нове приймальне відділення з сучасним ремонтом 682
У Ковелі урочисто відкрили нове приймальне відділення з сучасним ремонтом

У Ковельському МТМО запрацювало нове приймальне відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

30 листопада відбулося його урочисте відкриття. Про це інформують на сторінці Ковельського МТМО у фейсбук.

Нове відділення розширили до 1370 метрів квадратних. До реконструкції воно розміщувалося лише на 157 квадратних метрах. Продумано усе до найменших деталей: акцент зробили на доступності, інклюзивності та багатофункціональності.

До послуг пацієнтів – комфортні палати для тимчасового перебування, п’ять санвузлів (зокрема два – для людей з інвалідністю), оглядові та діагностичні кабінети. Поруч з ними – потужна палата інтенсивної терапії, де є можливість надавати увесь спектр реанімаційних послуг. 

Далі розмістився операційний та рентгенохірургічний блоки з найпотужнішим ангіографом нового покоління NeuAngio 30C для діагностики та надання оперативної допомоги хворим з серцево-судинними патологіями.

Також до послуг пацієнтів – один з найкращих у західній Україні комп’ютерних томографів: Scenaria View, а ще – цифрова рентгенівська діагностична система Calypso F MTOes з найвищою якістю зображень. Для нового відділення придбали й апарат УЗД, системи вентиляції легень, монітори пацієнта, електрокардіографи, дефібрілятори та багато іншого.

Раніше Район.Ковель інформував, що на будівництво приймального відділення з державного бюджету місто отримало 8 мільйонів гривень,  а з бюджету громади на цей об'єкт виділили удвічі більше коштів – понад 16 мільйонів гривень.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024