стрічка

У Луцьку стартували Дні єврейської культури

30 Листопада 2021, 16:39
Дні єврейської культури в Луцьку 598
Дні єврейської культури в Луцьку

У приміщенні Волинського єврейського общинного центру імені Ісаака Долинського відбулось офіційне відкриття Днів єврейської культури в Луцьку, присвячених святу Ханука. 

Подія відбулася 29 листопада. Про це повідомляють на сайті міської ради.

Виконавчий директор єврейської громади Сергій Швардовський запросив усіх присутніх завітати на відкриття кімнати-музею «Історія нашого дворику«, присвяченої історії євреїв у Луцьку. Концепція цього приміщення зосереджена навколо родової пам’яті.

Тут представлені експонати, що належали колись луцьким єврейським сім’ям, пов’язані з їх життям та діяльністю, культурою й побутом. Серед цих маленьких острівців історії є також безліч речей, які стосуються і сьогодення представників громади прогресивного юдаїзму, є частиною їх релігійного життя.

«Ми хотіли, аби експонати перекликались між тим, що колись було, та тим, що є зараз. Ми не кажемо що це вже було і це треба забути. Навпаки — ми зобов’язані це пам’ятати, із цим жити, та передати це прийдешнім поколінням», – зазначив Сергій Швардовський. 

За його словами, робота над організацією цієї кімнати триває довго і тільки зараз прийняли рішення її відкрити.

Під час урочистого відкриття учасники святкового дійства запалили свічки ханукії, що символізують духовну стійкість і перемогу святості над нечистотою.

Читайте також: Ханука: у Луцьку проходять Дні єврейської культури

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024