стрічка

На Шаччині урочисто відкриють дитсадок, що не працював понад 20 років

30 Листопада 2021, 12:56
В Самійличах дитячий садок відкриє двері для юних відвідувачів вперше за 20 років 407
В Самійличах дитячий садок відкриє двері для юних відвідувачів вперше за 20 років

В селі Самійличі Шацької громади урочисто відкриють заклад дошкільної освіти.

Про це інформують у селищній раді.

Це довгоочікувана подія в населеному пункті, на яку чекали понад 20 років. Нині це красиве приміщення в центрі села з ігровим майданчиком, світлими, затишними кімнатами, новими меблями й сучасним устаткуванням.

Подія урочистого відкриття дитсадка запланована на 2 грудня.

Початок о 12:00.

До слова, дитсадок у населеному пункті функціонував до 2000 року. Спершу він був колгоспний, потім перейшов на баланс відділу освіти, а потім його закрили у зв’язку з фінансовою кризою і відсутністю коштів на утримання. Деякі батьки колишньої Самійличівської сільської ради возили дітей у дитсадки Шацька і навіть сусідньої громади.

Будівельний процес очолили батьки вихованців дитсадка – на сьогодні він повністю завершений. Нині приміщення дитячого закладу – це справжня окраса села: охайне, заквітчане, яскраве, з красивим ігровим майданчиком, лавками, доріжкою з бруківки, кольоровою огорожею. Всередині – не менш привабливе і комфортне: зі світлими кімнатами, зручними санвузлами, кухнею, пральнею тощо.

Реалізація цієї ініціативи стала можливою за підтримки Представництва МОМ (міжнародної організації з міграції) в Україні в рамках проєкту «Протидія торгівлі людьми в Україні (CTIP)» за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID), яке виділило понад 200 тисяч гривень.

За ці кошти заплановано придбати внутрішнє устаткування: побутову техніку, меблі, навчальні матеріали, постільну білизну та інше. Як тільки усе це займе свої місця в оновленому приміщенні, відбудеться відкриття закладу.

На сьогодні написані 22 заяви від батьків на влаштування дітей у садок. У закладі функціонуватиме одна група.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024