стрічка

«Аргументи завжди сильніші за емоції», − Дмитро Крапивенко на West Media Forum

27 Листопада 2021, 18:00
Дмитро Крапивенко на West Media Forum 3204
Дмитро Крапивенко на West Media Forum

У Луцьку триває шостий West Media Forum. Він проходить під лейтмотивом «Правді потрібні медіа».  

26 листопада у блоці «Дезінформація в Україні: хто, звідки, як», який модерувала головна редакторка сайту полтавських новин Kolo.news Тетяна Цирульник, виступив Дмитро Крапивенко − шеф-редактор програми «Зворотний відлік» на Суспільному.

Він розповів про те, як співпрацювати з владою і тримати дистанцію.

Зокрема, Дмитро Крапивенко зазначив, що в деяких регіонах збереглася така парадигма, коли над журналістами є ще керівництво, окрім їхнього власного.

У деяких випадках, на його думку, винні почасти і самі журналісти, які дозволяють з собою так поводитися.

«Якщо зі ЗМІ поводяться, як з придворними, кажуть, що сьогодні наш патрон буде перерізати стрічку на відкритті чергового дитячого майданчика, і ви вирішуєте туди іти і висвітлювати цю подію, то питання навіть не до тих, хто вас запрошує, а питання до вас, якщо ви приходите і висвітлюєте подію, яка не має жодного змісту», − сказав шефредактор програми «Зворотний відлік» на Суспільному Дмитро Крапивенко.

Водночас він зауважив, що з органами влади треба співпрацювати.

«Я завжди був противником того, коли кажуть: «Я нічого не буду писати, це все піар влади, ми не будемо з ними співпрацювати». Ну тоді ви теж створюєте таку трохи альтернативну реальність, в якій влади як такої немає», − зазначив Дмитро Крапивенко.

Спікер зупинився на таких тезах, як варто пресі вести спілкування з органами влади:

  • Переписки в месенджері «не горять». Але й не нехтуйте офіційними каналами зв’язку.
  • Мають бути уповноважені за спілкування з владою й опозицією. Це мають бути різні люди.
  • Публічність − наша зброя. Аргументи завжди сильніші за емоції.

Також Дмитро Крапивенко зазначив, що незалежні ЗМІ поважають і люблять.  

Водночас він сказав, що якщо є порушення свободи слова, тиск на ЗМІ, про це не можна мовчати, але цим і не можна зловживати.

Читайте також: 

 

«У ситуації, коли ви звернулися до органів влади, і вони відповіді не надали, моя порада така: треба публікувати те, що у вас є і чекати, коли влада на це відреагує. Коли ж представники влади просто від вас відмахуються і думають, що якщо не будуть надавати вам інформацію, то ви не напишете про це нічого − вони глибоко помиляються», − підсумував Дмитро Крапивенко.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024