стрічка

У Рівному запускають чат-бот для боротьби з обігом наркотиків

26 Листопада 2021, 18:09
У Рівному запускають чат-бот для боротьби з обігом наркотиків 542
У Рівному запускають чат-бот для боротьби з обігом наркотиків

В Рівному відбулася зустріч у міського голови на якій обговорили питання, як швидко та якісно вирішити проблему незаконного обігу наркотичних речовин.

На зустрічі крім патрульної поліції та районного відділення поліції ГУНП України були і представники державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в області, обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВС», провідних аптек міста – «Віса» та «Рівнефармація». Про це повідомив міський голова Олександр Третяк, повідомляє 7 днів. 

На засіданні спільно з працівниками патрульної поліції було анонсовано запуск телеграм-боту @drughunters_ukraine_bot. Це чат-бот Патрульної поліції, скориставшись яким можна анонімно повідомити про наркотичну закладку, вказати локацію та можливого правопорушника.

«Неодноразово я отримував звершення від мешканців громади про те, що в аптеках поблизу їх будинків незаконно продають сильнодіючі наркотичні препарати, про те, що хтось десь лишає закладку – найстрашніше усвідомлювати, що у більшості цих випадків активними клієнтами правопорушників є молодь та підлітки. На жаль, у Рівному понад половина викритих злочинів та правопорушень пов’язана саме з незаконним обігом наркотичних речовин». – зазначає Третяк.

Правоохоронці характеризують цю проблему як така, що має «відкриту латентність» – вона перебуває у прихованому стані, але водночас збут та продаж наркотиків відкрито нав’язується і буквально переслідує людей рекламою на стінах парканів та будинків, у соцмережах, спеціально створених каналах. Притягнути до відповідальності винних у таких ситуаціях – дуже складно.

Саме тому ми маємо сконцентрувати свої зусилля та об’єднатись, щоб швидко та ефективно напрацювати конкретні рішення у вирішенні цієї проблеми. Сьогодні я дав доручення усім присутнім – створити окрему робочу групу, яка у закритому режимі максимально швидко підготує базовий план дій та конкретний набір інструментів, які ми зможемо застосовувати на місцевому рівні задля боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин.

Наразі учасники наради будуть детально вивчати роботу системи електронних рецептів, адже це допоможе контролювати обіг сильнодіючих наркотичних речовин та точки їх продажу.

«Долучайтеся до важливої справи — повідомляйте про відомі вам випадки розповсюдження наркотиків», – зазначається в дописі голови.

Читайте також:  Судили рівнянина, який організував у гаражі підпільний коньячний цех

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024