стрічка

Їжа, стрижка, теплі речі: як у Луцьку працює пункт обігріву

25 Листопада 2021, 19:50
Їжа, стрижка і теплі речі: як у Луцьку працює пункт обігріву 515
Їжа, стрижка і теплі речі: як у Луцьку працює пункт обігріву

У Луцькому територіальному центрі соціального обслуговування у зв'язку з погіршенням погодних умов облаштували пункт обігріву на першому поверсі будівлі на вулиці Данила Галицького, 18. 

Пункт тут функціонує цілодобово, – повідомила Суспільному заступниця директора терцентру Лариса Колядко.

Кожен, хто прийде до пункту обігріву, може пообідати, прийняти душ, підстригтися, випрати білизну, взяти необхідні теплі речі та взуття в кімнаті дарованих речей.

Як розповіла соціальна робітниця Валентина Гичук, з настанням холодів щодня приходять 10-15 людей за допомогою, проте нині для всіх катастрофічно не вистачає взуття.

В умовах карантину в пункті задля безпеки користуються масками та антисептиками. Людині, котра прийде до пункту обігріву у вечірній час, сторож вимірює температуру, — каже заступниця директора.

Можливості переночувати у терцентрі немає через відсутність ліжок, однак є лавки, де в разі гострої потреби можна відпочити.

 

Загалом у Луцькій територіальній громаді визначили перелік із семи місць, де діятимуть тимчасові пункти обігріву. Скільки коштів на них витратять з міського бюджету – не підрахували, – повідомив Суспільному начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Юрій Кирилюк.

«Ці пункти – це будинки культури, фельдшерські пункти та інші місця, де можна буде зігрітися, де є опалення, де люди можуть перебувати таку негоду», – каже посадовець.

Зі слів Юрія Кирилюка, тимчасові пункти обігріву у зимовий період працюватимуть, коли температура повітря знизиться до 15 градусів морозу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024