стрічка

Уряд виділив кошти на посилення захисту кордону з Білоруссю

24 Листопада 2021, 19:00
76 мільйонів гривень отримає Державна прикордонна служба для зміцнення вразливих ділянок кордону та закупівлю колючого дроту 2019
76 мільйонів гривень отримає Державна прикордонна служба для зміцнення вразливих ділянок кордону та закупівлю колючого дроту

Уряд виділив майже 214 мільйонів гривень з метою посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави.

Відповідне рішення ухвалили 24 листопада на черговому засіданні Кабінету Міністрів України, – інформують на урядовому порталі.

«Наразі ми спостерігаємо загострення ситуації на білоруських кордонах. Сьогоднішнє рішення Уряду дозволить оперативно зміцнити вразливі ділянки державного кордону та попередити потоки нелегальної міграції з території Республіки Білорусь», – зазначила Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Кошти будуть виділені з резервного фонду державного бюджету та спрямовані підрозділам МВС та Міноборони для посилення охорони державного кордону на українсько-білоруській ділянці та ліквідації загрози надзвичайної ситуації соціального характеру.

Зокрема, 76 мільйонів гривень отримає Державна прикордонна служба для зміцнення вразливих ділянок кордону та закупівлю колючого дроту, 108 мільйонів гривень спрямують Національній гвардії для забезпечення додаткових сил захисту, а майже 30 мільйонів гривень – Міноборони для залучення військовослужбовців до охорони кордону з метою підвищення обороноздатності держави.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024