стрічка

Ковель скандальний: ексрегіонал претендує на нагородження почесним державним орденом

24 Листопада 2021, 17:59
Юрій Кондратович 968
Юрій Кондратович

У Ковелі утворився скандал через те, що начальника управління економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Ковельської міської ради Юрія Кондратовича хочуть відзначити державною нагородою – орденом Данила Галицького.

Ініціювала подання про нагородження Ковельська районна адміністрація, – пише Ковель.Media з посиланням на власні джерела.

Юрій Кондратович
Юрій Кондратович

Річ у тому, що десять років тому Юрій Кондратович був членом Партії регіонів. На місцевих виборах у жовтні 2010 року він балотувався від регіоналів до Ковельської міської ради, але депутатом не став. Очолював дві міські молодіжні громадські організації – «Молоді регіони» та «Ф.О.М.А.» (Форум Організації Молодіжної Активності), яка діяла при УПЦ Московського патріархату.

На виборах 2020 року Юрій Кондратович був першим кандидатом від «Слуг Народу» до Ковельської районної ради. Сьогодні він очолює депутатську фракцію «слуг» у районній раді. У квітні 2021 року на Волині обласна організація партії «Слуга Народу» створила Політраду. До її складу увійшли п’ятеро осіб, серед них – ковельчанин Юрій Кондратович.

 

Юрій Кондратович
Юрій Кондратович

 

Інформація про подання до нагородження обурила проукраїнські сили, зокрема добровольця полку «Азов», тренера з рукопашу гопак та змішаних єдиноборств, засновника молодіжного простору «ВАТРА» Олександра Філона.

«Ми, громадські активісти, учасники бойових дій та просто небайдужі ковельчани вважаємо саму можливість такої ситуації нікчемною та зневажливою до всіх, хто протягом останніх років жертовно працює на благо України. Невже скоро нам варто очікувати представлення до нагородження Віктора Януковича – Героєм України?» – написав Олександр Філон на своїй сторінці у фейсбуці.

 

На скандал і обговорення відреагував міський голова Ковеля Ігор Чайка. На своїй сторінці у фейсбук він зазначив, що у цьому випадку є два виходи із ситуації – адміністрація відкличе своє подання або сам Юрій Кондратович відкличе свою кандидатуру.

Довідково:

Орден Данила Галицького — це державна нагорода, встановлена для нагородження військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації, а також державних службовців за значний особистий внесок у розбудову України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024