стрічка

Суддя у Сарнах штрафує городян за ходьбу без документів

24 Листопада 2021, 19:40
Прогулянка без паспорта карається законом 625
Прогулянка без паспорта карається законом

У місті Сарни чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення карантину. 

27 жовтня на вулиці Матросова,10 правоохоронці вирішили перевірити в перехожого наявність документів. Про це інформує Rivnemedia.

Того ранку чоловік вийшов з дому без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус. Відтак протокол про адміністративне правопорушення направили в суд.

Сам чоловік на засідання не з’явився.

Суддя Юрій Березень призначив непрацюючому чоловікові адміністративне стягнення у вигляді 17 тисяч гривень штрафу, а також 454 гривні судового збору.

Варто відзначити, що цей же суддя призначив 17 тисяч гривень штрафу 47-річній сарненчанці, котра також вийшла на вулицю без документів.

У Сарнах 25 жовтня на жінку склали протокол за порушення правил карантину. Зауважимо, що у той час в області був «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки.

Це чи не єдині випадки в області, коли за таке порушення призначають штраф. Справи, пов’язані із порушенням карантину, переважно закінчуються закриттям або ж обмежуються усним попередженням.

У обох людей, яких оштрафували за те, що були на вулицях без документів, є майже місяць, щоби подати апеляції. 

Як дізналися журналісти видання Район.Сарни перше нагадування про те, що штрафуватимуть людей за відсутність паспортів на вулиці, з’явилася в урядовій постанові від 2 квітня № 255 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19» (пункт 16 зазначав: «Заборонено перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус»). Далі ця норма «перекочовувала» в інші «карантинні» документи і залишилася чинною в останній редакції постанови Кабміну від 22 липня №641. 

До слова, Міністерство юстиції раніше пояснило таку підвищену увагу до громадян: паспортний режим потрібний, щоб перевіряти, чи не мусить особа бути на самоізоляції. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром