стрічка

Скандальний митник з Волині намагається очолити управління контрабанди, – ЗМІ

23 Листопада 2021, 08:37
Михайло Бурдейний 666
Михайло Бурдейний

Митник Михайло Бурдейний, якого у червні співробітники Держбюро розслідувань зловили з 700 тисячами доларів готівкою і після чого його усунули від служби, знову намагається зайняти керівну посаду в митниці.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політичний експерт Володимир Цибулько, – передає «Дело».

Під час засідання Верховної Ради України журналісти зафіксували листування народного депутата від партії «Слуга народу» Юрія Здебського та абонента, підписаного як «Бурдейний». У ній останній просить допомогти у призначенні начальником Управління контрабанди Волинської митниці.

«Пам’ятаєте такого собі волинського митника Михайла Бурдейного, що віз 700 тисяч доларів «данини» у Київ та був затриманий ДБР у червні цього року? Він не просто досі не під слідством і не звільнений, а більше! Під час засідання Ради журналісти зафіксували, як Бурдейний просить посаду у нардепа від слуг Юрія Здебського. Фото із телефону політика наводить ТГ-канал «Через плечо», – написав Цибулько та навів фото листування.

У повідомленнях, надісланих абонентом «Бурдейний» народному депутату Юрію Здебському, йшлося таке: «Привіт! Юра є інформація, що знімають начальника управління контрабанди Волинської митниці! Пробуй цю посаду!», «Юра виріши це питання. На крайняк - просто простим інспектором хоча б! Для нього це ж взагалі проблем ніяких не буде. Подзвонив начальнику митниці і взяли на роботу».

Нагадаємо, 4 червня ДБР обшукало автомобіль начальника зміни митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного й виявило в багажнику цього транспортного засобу 704,3 тисячі доларів. Упаковки були підписані «СБ Люб.», «Прок», а ще правоохоронці вилучили записник із «дуже відомими прізвищами», яким затриманий передавав гроші.

Куди поділась «чорна каса» Волинської митниці та як Бурдейний уникнув покарання – дивіться у розслідуванні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024