стрічка

Штам «Дельта плюс» виявили на Волині та ще в семи областях

20 Листопада 2021, 15:49
Штам «Дельта плюс» виявили на Волині та ще семи областях 590
Штам «Дельта плюс» виявили на Волині та ще семи областях

У восьми регіонах України вперше виявили новий підтип штаму «Дельта». Вчені не виключають, що цей варіант «Дельти» може бути найбільш заразним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це 19 листопада на брифінгу заявив керівник державної установи «Одеський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Віталій Гончаров.

За його словами, цей варіант «Дельти», крім Одеської області, виявлено у Львівській, Волинській, Херсонській, Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській областях.

Він зазначив, що про властивості нового підтипу відомо небагато, але вчені Інституту генетики Лондонського університету з'ясували: він як мінімум на 10-15% заразніший, ніж звична «Дельта».

«Не виключено, що цей підтип може бути найбільш заразним серед усіх варіацій коронавірусу», – сказав Гончаров.

За його словами, штам «Дельта» себе виправдав щодо своїх агресивніших властивостей. Внаслідок значної контагіозності штаму зменшилась тривалість інкубаційного періоду – з 14 до 3-5 днів. Значно збільшився показник летальності. Це наслідок тяжкого клінічного перебігу захворювання, що потребує госпіталізації та кисневої терапії. 

За його даними, за останній тиждень, порівняно з попереднім, загальний рівень захворюваності знизився на 15%, і зниження спостерігається в усіх вікових групах. Проте показник летальності збільшився на 4%.

Середній вік померлих внаслідок ускладнень COVID-19 становить 60 років.

Читайте також:  Грип та COVID-19: що спільного та відмінного

Пневмонія: основні симптоми та лікування

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024