стрічка

Рівненщина: біля кордону силовики відпрацювали затримання нелегальних мігрантів

20 Листопада 2021, 12:02
Силовики відпрацювали затримання мігрантів з Білорусі 853
Силовики відпрацювали затримання мігрантів з Білорусі

На Рівненщині провели масштабні навчання у прикордонних з Білоруссю територіях. 

Про це повідомили на офіційному сайті Нацполіції Рівненщини 19 листопада. Відпрацьовували можливий прорив мігрантів через кордон та їх затримання.

Участь у навчаннях взяли поліцейські, нацгвардійці, прикордонники, бійці ЗСУ, СБУ, ДСНС, тероборони та працівники міграційної служби. До цих навчань, як ідеться в повідомленні, долучились силовики трьох сусідніх областей. Кількість сил та засобів не вказують.

Спостерігав за координацією заступник глави Нацполіції України Олександр Фацевич. Навчання мали певний сценарій. Згідно із ним, під час патрулювання у селі Сарненського району поліцейські виявили трьох нелегалів.

Невідомі у Висоцьку
Невідомі у Висоцьку

Під час спілкування з ними зрозуміли, що у лісі перебуває ще близько сотні людей та їхня група спільників. Через це особовий склад обласної поліції підняли по тривозі, ті вирушили до місця можливого перетину кордону.

о 7 ранку на кордон вирушили додаткові сили поліції з Рівного
о 7 ранку на кордон вирушили додаткові сили поліції з Рівного

Паралельно з цим розгорнули роботу мобільний ситуаційний центр, фільтраційний пункт, пункти обігріву і надання меддопомоги. З допомогою дрона поліція встановила, де перебувають ймовірні нелегали та почали блокувати їх подальше переміщення, стискаючи кільце оточення.

«Поліція діалогу вела перемовини із біженцями, допоки силове оточення поліцейських, нацгвардійців та прикордонників їх не затримало для проведення фільтраційних заходів. Надалі правопорушників доставили до пункту тимчасового перебування іноземців на території Волинської області», – йдеться у повідомленні.

У поліції затримували сотню умовних нелегалів
У поліції затримували сотню умовних нелегалів

До слова, в Україні створили координаційний центр із захисту державного кордону від нелегальних мігрантів. До його складу увійшли представники органів місцевого самоврядування та голови громад, які працюють на прикордонні.

Нагадаємо, ЗМІ та користувачі розігнали фейк про нелегалів, які «хотіли потрапити в ЄС через Чорнобильську зону».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024