стрічка

У пунктах щеплень Луцька щодня вакцинують понад дві тисячі людей

20 Листопада 2021, 11:37
У пунктах щеплень Луцька щодня вакцинують понад дві тисячі людей 630
У пунктах щеплень Луцька щодня вакцинують понад дві тисячі людей

У центрах і пунктах вакцинації Луцька щодня роблять щеплення проти коронавірусу понад дів тисячі людей, з них майже 60% щеплюються другою дозою.

Про це розповів «Суспільному» медичний директор Центру первинної медичної допомоги Луцька Віктор Пахарчук.

У черзі на щеплення другою дозою вакцини – пенсіонерка Раїса Слободянюк. Як розповіла лучанка, на коронавірусну хворобу захворів чоловік, котрий від ускладнень помер.

Зі слів жінки, аби вберегтися і легко перенести хворобу, вирішила вакцинуватися.

«Я не хворіла на ковід. Хто його знає, як воно краще. Хай вакцинуються, хай думають, бо потім буде біда», – зазначила жінка.

Кожен, хто вакцинується, на реєстратурі отримує зразок згоди на щеплення. Потім пацієнтів записують до журналу й направляють на огляд до чергового медика, – розповів лікар Сергій Клак.

«Якщо температура більша, ніж 38 градусів, ми таких пацієнтів не допускаємо до вакцинації. Якщо температура в нормі, скарг немає, до вакцинації допускаємо», – каже медик.

Зі слів Віктора Пахарчука, впродовж тижня медики фіксують збільшення кількості пацієнтів на щеплення другою дозою вакцини.

«Тепер почали звертатися люди, які бажають провести вакцинацію другою дозою вакцини. Ми запрошуємо людей через інтернет, через МІС – медичну інформаційну систему, через спільноти в мобільних додатках», – говорить керівник медзакладу.

Зі слів меддиректора центру первинної меддопомоги Луцька, сертифікат про вакцинацію лучани можуть отримати в сімейного лікаря або в закладі, де робили щеплення.

«Є проблеми, особливо в тих, хто ще не вибрав сімейного лікаря. Також складнощі є в тих громадян, які задекларовані в приватних структурах або задекларовані в інших областях», – говорить Віктор Пахарчук.

Наразі щеплення проти COVID-19 у Луцьку можна зробити в 12 центрах та пунктах вакцинації. Також працюють додатково чотири виїзні бригади, — додав медичний директор.

Читайте також: У МОЗ хочуть зробили обов'язкову вакцинацію у жовтій зоні карантину

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024