стрічка

На Рівненщині 200 посадовців притягнули до відповідальності через неподані декларації

19 Листопада 2021, 19:40
На Рівненщині 200 посадовців притягнули до відповідальності через неподані декларації 399
На Рівненщині 200 посадовців притягнули до відповідальності через неподані декларації

Органами прокуратури Рівненщини з початку цього року до судів скеровано 11 обвинувальних актів за фактами умисного неподання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, за результатами судового розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за несвоєчасне подання без поважних причин декларацій до адмінвідповідальності притягнуто 189 суб’єктів декларування, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

З-поміж тих, хто найчастіше порушує Закон щодо декларування доходів – депутати різних рад (126 осіб), працівники держлісохорони (33), посадові особи комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування (19), правоохоронці (18) та присяжні(4).

Наразі, за активної позиції прокурорів вироками судів трьох посадовців вже визнано винними та призначено їм покарання – кожному по 150 годин громадських робіт із позбавленням права обіймати посади пов`язані з виконанням функцій держави строком на 1 рік, а також накладено адмінштрафів на суму понад 160 тис. грн.

Читайте також:  Чоловіка із Самострілів судитимуть за нанесення тяжких тілесних ушкоджень

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024