стрічка

Клименко у Вараші провів нараду з силовиками щодо ситуації на кордоні з Білоруссю

17 Листопада 2021, 15:15
Учасники наради 566
Учасники наради

До Вараша через можливу загрозу проникнення мігрантів через кордон з Білоруссю прибув голова поліції України Ігор Клименко.

Нагадаємо: у Білорусі на кордоні з Польщею перебуває кілька тисяч мігрантів з Афганістану, які намагаються прорватися у Європейський Союз.

«За захист кордону відповідатимуть сили Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції. Співпрацюватимемо також із місцевими військовими та громадськими формуваннями, які діють на території Вараського та Сарненського районів», – розповів Ігор Клименко.

Найближчим часом поблизу прикордонної території із Білоруссю будуть проведені масштабні навчання за участю підрозділів усіх силових структур, територіальної оборони та громадських формувань.

Читайте також: Засідання РНБО в Луцьку: як Україна реагує на міграційну кризу

«Безпекові питання є першочерговими. Сьогодні заради безпеки об’єдналися усі – поліція, прикордонна служба, місцеві органи влади. Впевнений, така єдність консолідує суспільство і водночас руйнує бажання дестабілізації у ворога», – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Керівник 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Антон Квятковський запевнив, що прикордонники готові до виконання завдань за призначенням. Налагоджена взаємодія із Нацполіцією, Нацгвардією, підрозділами ДСНС.

«Наразі ситуація на кордоні контрольована. Додатково посилюємо захист кордону, збільшуємо сили та засоби для контролю над кордоном та стриманням потоку мігрантів у разі потреби. Це і особовий склад з необхідною технікою та засобами, кінологи зі службовими собаками, технічні засоби спостереження. Активно застосовуються пілотована авіація та безпілотні авіаційні комплекси. Щільність охорони кордону будемо збільшувати», – зазначив Антон Квятковський.

Максимально протистоятиме будь-якому прориву незаконних мігрантів і поліція Рівненщини. Підрозділи готові забезпечити безпеку для громадян у прикордонній зоні, наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Олексій Камишанський.

Читайте також: Криза на кордоні: як Україна посилює рубіж із Білоруссю

Ігор Клименко закликав жителів прикордонних територій – у разі виявлення підозрілих осіб у своєму населеному пунктів, чужинців, одразу повідомляти про це органи поліції. У таких людей будуть перевіряти документи та встановлювати причину їх перебування на території нашої держави.

Читайте також: Авіація та 8,5 тисяч військовослужбовців і поліцейських додатково захищатимуть український кордон з Білоруссю

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024