стрічка

У Любешеві через ситуацію на кордоні з Білоруссю скликали нараду

16 Листопада 2021, 12:13
Нарада в Любешеві 713
Нарада в Любешеві

Обговорили  дії правоохоронних органів, державної прикордонної служби України та органів місцевого самоврядування у зв'язку з додатковими заходами для забезпечення захисту державного кордону на місцевому рівні. 

15 листопада в Любешеві відбулася нарада щодо ситуації на кордоні з Білоруссю. Про це повідомляють на сайті Любешівської ТГ.

Серед її учасників були заступник начальника Камінь-Каширського  районного відділу поліції, керівник відділу поліційної діяльності в Любешеві, начальник відділу прикордонної служби «Дольськ», військовий комісар Любешівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, директор ДП «Любешівське лісомисливське господарство», директор НП «Прип’ять-Стохід», заступник голови Камінь-Каширської райдержадміністрації, старости прикордонних населених пунктів громади. Вів нараду селищний голова Олег Кух. 

На нараді обговорили  порядок взаємодії правоохоронних органів, державної прикордонної служби України та органів місцевого самоврядування у зв'язку з додатковими заходами із забезпечення захисту державного кордону на місцевому рівні, протяжність якого в межах Любешівської громади становить 57,3 км.

Ішлось і про залучення до відповідних заходів громадських формувань та сил територіальної оборони.

За повідомленням представників силових структур, наразі проводиться  робота щодо посилення захисту кордону з Білоруссю, на території громади для підсилення державного кордону вже дислокуються  військовослужбовці, чисельність їх буде збільшуватись у міру прийняття відповідних заходів захисту.

Додатково обговорили й питання щодо оперативного реагування та цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та в населених пунктах громади.  

Для територіальної  безпеки та захисту державного кордону Любешівська селищна рада спільно із силовими структурами району наголошує та звертається до усіх мешканців громади бути пильними та повідомляти про підозрілих осіб.

Якщо у поле зору потрапили підозрілі  особи, особливо іноземного походження, які проявляють інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, різних питань перетину кордону, тимчасового проживання тощо, необхідно негайно повідомити в поліцію, прикордонну службу, старостам громади чи в Любешівську селищну раду.

Телефони цілодобових чергових служб:

067 3341231 – прикордонна служба;

0504845301 – служба поліції;

2-12-33  – чергова служба поліції;

102 – поліція.

Читайте такожУкраїна збудує стіну на кордоні із Росією та Білоруссю за 17 мільярдів гривень. ВІДЕО

Коментар