стрічка

Після запровадження «червоної» зони у Ковелі збільшилась кількість вакцинованих

16 Листопада 2021, 08:16
Засідання 292
Засідання

У Ковельській міськраді відбулася нарада з питань дотримання у громаді карантинних обмежень, що передбачені для «червоної» зони.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Як поінформувала завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України» Людмила Маляр, у Ковелі епідеміологічна ситуація залишається складною. Вона, зокрема, наголосила, що показник захворюваності на 100 тисяч населення по місту становить 1093,9 осіб, що значно перевищує середньообласний – 761,6. Упродовж двох тижнів листопада на коронавірус захворіло майже 900 мешканців громади.

Торік, коли ускладнювалась епідемічна ситуація, у місті були  закриті ресторани, кафе, перукарні, торгові центри, дитсадки, а школи переведено на дистанційну форму навчання.

Нині ж, коли персонал вакцинований, тому всі ці заклади можуть працювати. Втім, люди продовжують нехтувати своєю безпекою.

Головний лікар Центру ПМСД Ковельського МТМО Олег Кубай зауважив, що як тільки на Волині було запроваджено «червону» зону, то кількість людей у громаді, які виявили бажання вакцинуватись збільшилась. 

Упродовж вихідних центри вакцинації знову пустували. Він вкотре нагадує, що у Ковельській громаді працює два центри масової вакцинації населення проти COVID-19 Центру ПМСД Ковельського МТМО – на залізничному вокзалі (2-ий поверх через зал очікування) та стоматполіклініці (Незалежності, 75, каб 13), пункти – у поліклініці ЦРЛ (вул. Театральна,16, каб. 36) та в амбулаторії села Тойкут.

На сьогодні у наявності є чотири вакцини – AstraZeneca, CoronaVac,  Pfizer та Moderna.

Начальник міськрайонного управління  Держпродспоживслужби Микола Король розповів, що спеціалістами спільно з представниками поліції та виконавчого комітету постійно проводяться перевірки закладів ресторанного господарства, торгівлі, побуту. Фіксуються незначні порушення санітарного законодавства. Всі ці недоліки одразу усувались уповноваженими особами.

Міський голова доручив активізувати роботу з перевірки щодо дотримання карантинних обмежень, які передбачені рішенням  місцевої комісії ТЕБ та НС. 

«У період запровадження «червоної» зони дозволено працювати, коли персонал вакцинований. В іншому випадку – заклади мають бути зачинені. Правила єдині для всіх і ми повинні їх виконувати», – наголосив Ігор Чайка.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024