стрічка

У Володимирі відсторонені від роботи працівники музшколи звернулись у поліцію

13 Листопада 2021, 12:15
У Володимирі відсторонені від роботи працівники музшколи звернулись у поліцію 357
У Володимирі відсторонені від роботи працівники музшколи звернулись у поліцію

Відсторонені від роботи працівники Володимир-Волинської дитячої музичної школи написали заяви у поліцію.

10 педагогів не погоджуються з наказом директора про відсторонення їх від роботи, через відсутність щеплень проти COVID-19, – розповіла Суспільному учителька Оксана Волотко.

Викладачка – серед тих педагогів, які за наказом директора від 8 листопада відсторонені від роботи у музичній школі без збереження зарплати.

Ми не проти вакцинації. Ми хочемо, щоб в нас був свій вибір. Щоб не було дискримінації, щоб не було поділу вакцинований-невакцинований, – каже жінка.

Як розповів директор школи Роман Віслобоков, у Володимир-Волинський дитячій музичній школі загалом 56 працівників – це педагоги та технічний персонал. Від роботи відсторонили 13 невакцинованих викладачів. Усіх працівників, з його слів, попередили про відсторонення у разі відмови від щеплення.

Ті, хто приніс довідки хоча б про одне щеплення, або довідку про протипокази до вакцинації, працюють, розповіла педагогиня Наталія Поліщук. Вона одна із тих, хто нещодавно перехворів на COVID-19 та тимчасові протипокази до вакцинації.

Відстороненні педагоги написали звернення на ім'я директора школи, аби їм дозволили працювати дистанційно. Директор музичної школи Роман Вислобоков каже, що дозвіл на дистанційну роботу надати їм не може, тому що згідно із законом про працю, відсторонення не передбачає інших видів роботи.

Якщо контролюючі органи застануть на робочому місці невакцинованого працівника, то керівник установи буде відповідати за це з власної кишені, – каже начальник відділу культури і мистецтв Володимир-Волинської міської ради Анатолій Сурмик.

Адвокатка Ольга Кудрицька розповіла, що педагоги мають право оскаржувати наказ про відсторонення від роботи у суді, надавши усі матеріали для розгляду справи. Ситуацію називає хиткою.

10 заяв педагогів музичної школи у поліції зареєстрували. Зі слів інспекторки головного управління поліції Волині Марини Балдич, скільки усього подібних заяв отримали з початку тижня, поки не рахували.

Нагадаємо, станом на 11 листопада на Волині від роботи відсторонені 845 працівників шкіл, дитсадків та вищих навчальних закладів. Таку інформацію під час брифінгу озвучили зі слів заступниці начальниці обласного управління освіти Тетяни Соломіної.

Читайте також: На Волині відсторонили від роботи майже тисячу невакцинованих освітян

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024