стрічка

На Волині відсторонили від роботи майже тисячу невакцинованих освітян

09 Листопада 2021, 09:36
На Волині відсторонили від роботи майже тисячу невакцинованих освітян 433
На Волині відсторонили від роботи майже тисячу невакцинованих освітян

З 8 листопада на Волині офіційно відсторонили від роботи 995 невакцинованих працівників освітніх закладів. 

Про це в коментарі Суспільному розповіла заступниця обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

Серед відсторонених – 348 працівників закладів дошкільної освіти та 647 працівників шкіл. Усього в області 38 150 освітян.

Зі слів Тетяни Соломіної, учні 396 шкіл на Волині наразі навчаються дистанційно. Всього в області – 562 заклади загальної середньої освіти. Вісім загальноосвітніх навчальних закладів пішли на канікули.

Яка ситуація у Луцьку

На території Луцької громади працюють усі дошкільні навчальні заклади, у загальноосвітніх школах очно навчаються учні перших-четвертих класів. Усі старшокласники – на дистанційному навчанні, – розповів Суспільному керівник департаменту освіти Луцької міськради Віталій Бондар.

 

Серед працівників освіти, а їх в Луцькій громаді понад шість тисяч, допущено до роботи понад 95 %. 

«Щодо тих осіб, які мають одну вакцину, вони не можуть бути відсторонені. Але у червоній зоні працюють дистанційно», – зазначив керівник міського департаменту освіти.

Суспільне побувало у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти від коронавірусу вакцинувалися 107 працівників, з них двома дозами щепилися 92 людини, – розповів директор інституту Петро Олешко. З його слів, бухгалтер, двірник та двоє вахтерів сьогодні на роботу не вийшли, вони не вакциновані.

«Люди попереджені ще в п’ятницю, що вони відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Вони знають, що або провакцинуватися, або коли закінчиться карантинні обмеження і тоді можна знову приступати до роботи», – додав директор.

Протягом тижня інститут працюватиме у дистанційному режимі. Гуртожиток, у який нині мали заїхати 324 слухачі курсів, зачинений.

Читайте також:  В Україні підтвердили майже 19 тисяч нових випадків коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром