стрічка

На Рожищенщині батьки школярів влаштували протест

08 Листопада 2021, 17:20
У Рожищенській громаді зростає незадоволення низьким рівнем вакцинації педагогів 998
У Рожищенській громаді зростає незадоволення низьким рівнем вакцинації педагогів

У Рожищенській громаді зростає незадоволення низьким рівнем вакцинації педагогів. Батьки школярів подекуди готові виходити на акції протестів біля навчальних закладів.

Такий захід організували батьки школярів Рожищенського ліцею №4. Про це Район.Рожище розповів організатор акції протесту Сергій Новосад.

Чоловік розповідає, що хоч висловити свою думку прийшло лише троє батьків, ця позиція є відображенням більшості батьківського колективу.

За словами Сергія Новосада, у Рожищенському ліцеї № 4 четверо педагогів категорично відмовились вакцинуватися. За новими вимогами щодо освітнього процесу, найближчим часом їх мають відсторонити від навчального процесу.

У школі обіцяють, що вже у четвер заняття проводитимуть у звичному режимі – у стінах навчального закладу. До того часу кілька педагогів отримають другу дозу вакцини, і школа відповідатиме вимогам роботи у червоній зоні карантину.

Як повідомили на сайті Рожищенської міської ради, з 19 шкіл громади у звичному режимі працюють лише п’ять, решта – дистанційно. Натомість відкриті всі дошкільні заклади, у класах навчаються школярі 1-4 класів.

Як повідомив начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава, з 8 листопада очно здобувають освіту тільки у Навізькому ліцеї, Літогощанській, Пожарківській і Оленівській гімназіях та в Луківській початковій школі.

«Поки що лише у п’яти закладах освіти є 100-відсотково провакциновані двома дозами працівники. Прогнозується, що за два-три дні ще дві школи відновлять навчання. У звичному режимі триває робота в усіх закладах дошкільної освіти, в яких працівники мають хоча б одне щеплення. Всі учні 1-4 класів здобувають освіту у звичному режимі», – проінформував посадовець.

Станом на 5 листопада з 917 працівників закладів освіти різних форм і категорій вакцинувалося 845 (90%), з яких 575 людей повністю імунізовані, 270 отримали першу дозу.

«Освітяни, які не вакцинувалися, відповідно до постанови Кабміну, будуть відсторонені від роботи», – додав начальник гуманітарного відділу.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024