стрічка

Угорський сеператизм – це байки, – Олег Сенцов

05 Листопада 2021, 14:31
Олег Сенцов 422
Олег Сенцов

Угорщина та Австрія вже пережили імперську добу, є європейськими країнами. Єдина країна, яка живе імперським минулим, – це Росія. Там загроза для нас. 

На цьому наголосив Олег Сенцов, кінорежисер сьогодні на форумі ідей та рішень «Re:Open Zakarpattia».

«Щодо байки про угорський сепаратизм. Ми в Криму постійно чули, що татари - розпілідники сепаратизму. Казали, що вони тільки чекають моменту, щоб забрати Крим до Туреччини. Я чув цю тезу весь час. У Криму були навіть цілих 2 батальйони “Беркуту”, яких готували проти якихось виступів, в той час, як у інших областях - по одній.  На Майдані ми бачили цей кримький “Беркут”, він був одним із найжорстокіших. А потім виявилося, що це не проблема, реальна загроза - це Росія, і проросійські громадяни,  росіяни, які протягом 25 років незежності всі ці тенденції підтримували. І не тільки дуже тісну економічну і політичну співпрацю, але й культурну у значній мірі. Те ж саме тут. Я коли чую про угорський сепаратизм, то переконую, що Австрія, і Угорщина вже пережили імперську добу, є європейськими країнами.Є тільки одна країна, яка досі живе імперським минулим –це Росія. Під своїм гнітом вона досі тримає понад 200 народів», – каже Олег Сенцов.  

Читайте також: На Закарпатті не тільки найкращі кава і коньяк, але є багато несамовитих подій, – Забужко

За словами Олега Сенцова, мета України – це не тільки повернення Криму чи Донбасу, а в тому, щоб Росія перезавантажилася, як держава.  

«Вона має позбутися  частини своєї території, перезавантажилася, і там з’явилася нова демократична держава, з якою можна будувати нормальні зв’язки. Наша проблема – на сході, а не на заході. Українська мультикультурність сформувалася історично і це треба використовувати. Нам є про що говорити і з поляками, і з угорцями, і з європейцями про багато речей, треба віти відкритими і у плані політики, і економіки, і культури. Треба закриватися від сходу і йти за захід», – зауважив режисер.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром