стрічка

У Луцькій міській лікарні відкрили відділення екстреної медичноі допомоги

04 Листопада 2021, 18:59
Відкриття відділення швидкої допомоги 462
Відкриття відділення швидкої допомоги

У Луцькій міській лікарні урочисто відкрили оновлене відділення екстреної меддопомоги.

Здійснили реконструкцію приймального відділення для приведення до стандартного зовнішнього вигляду та оснащення медичним обладнанням у відповідності до єдиного брендбуку урядового проєкту «EMERGENCY 2020» та реалізованого в рамках Національного проекту «Велике будівництво», йдеться на фейсбук-сторінці Медичного об'єднання Луцької міської клінічної лікарні. 

Відділення екстреної (невідкладної) допомоги сплановане з дотриманням принципу розділення потоків пацієнтів: має окремі коридори для пацієнтів, які потребують екстреної допомоги, та тих, стан яких не критичний.
На вході до відділення розміщена простора зала рецепції. Збудовані палати тимчасового перебування пацієнтів, протишокова операційна, палати інтенсивної терапії. Є оглядові кабінети лікарів спеціалістів, діагностичні кабінети.
Відділення укомплектоване необхідним лікувально-діагностичним обладнанням. За угодою з Державним підприємством «Медичні закупівлі України» отримали та встановили 64-зрізовий комп’ютерний томограф та рентген-діагностичну систему, внесли необхідні зміни у ліцензію з ядерної безпеки.

 

За власні кошти закладу закупили 2 дефібрилятори, 8 моніторів пацієнта, УЗД апарат, 3 кисневих концентратори, 4 аспіратори медичні, відеоларингоскоп, 3 електрокардіографи, лампу операційну, аналізатор гематологічний - загалом на суму 2,7 млн грн.

 

Персонал відділення пройшов сертифіковані курси з невідкладної медичної допомоги в рамках реалізації проекту МОЗ України «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».
Будівництво розпочали в кінці серпня 2020 року, а закінчили – в кінці червня 2021. Процедуру введення об‘єкта в експлуатацію завершили 27 жовтня цього року.

 

Фінансування відбувалось за рахунок субвенції з державного бюджету, Луцькою міською радою та власних коштів.
Щорічно в лікарні стаціонарно лікується 22 000 пацієнтів, 20 000 пацієнтів отримують амбулаторну спеціалізовану невідкладну допомогу, хірурги виконують близько 9000 оперативних втручань.

 

Режим роботи лікарні безперервний – 7 днів на тиждень, 24 години на добу відбувається поступлення та виписка хворих. Загалом у нашому медичному закладі цілодобово чергують 12 лікарів різних спеціальностей і травмпункт. За день через приймальне відділення проходить до 170 пацієнтів.

 

За результатами аналізу закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу, проведеного USAID в рамках проекту «Підтримка реформи охорони здоров’я» Луцька міська клінічна лікарня отримала найвищу рейтингову оцінку серед закладів області.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024