стрічка

У Вараському районі погано налагоджена робота з протидії домашньому насильству

03 Листопада 2021, 08:40
За 9 місяців 2021 року у районі зареєстрували 84 звернення щодо вчинення домашнього насильства 432
За 9 місяців 2021 року у районі зареєстрували 84 звернення щодо вчинення домашнього насильства

За 9 місяців 2021 року у Вараському районі зареєстрували 84 звернення щодо вчинення домашнього насильства. Проте служби, створені реагувати на подібні заяви, розглянули лише третину цих звернень.

Таку інформацію озвучили у Вараській РДА під час засідання координаційної ради щодо підсумків 9-місячної роботи із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на території громад району, – інформує кореспондент Район.Вараш.

Такі дані свідчать про погано налагоджену співпрацю між відомствами, які законодавчо зобов’язані вживати всі можливі заходи щодо протидії насильству,

Відтак члени координаційної ради вирішили рекомендувати головам територіальних громад створити на місцях координаційні ради та затвердити програми заходів щодо запобігання та протидії насильству.

Йшлося також і про налагодження співпраці з поліцією задля ефективнішого запобігання та протидії усіх видів насильства.

Нагадаємо: Вараська та Зарічненська громади вже отримали частину коштів на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Зокрема у Вараші створять Центр соціально-психологічної допомоги, що буде першим закладом такого типу в області.

Натомість у Зарічному працюватиме консультативна служба, що надаватиме разові чи періодичні консультації постраждалим особам та їхнім законним представникам.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром