стрічка

У Володимирі вакциновані мають проблеми з отриманням COVID-сертифікатів

02 Листопада 2021, 14:43
Вакцинація у Володимирі 629
Вакцинація у Володимирі

Жителі Володимир-Волинської громади, які вже вакцинувалися, не можуть створити електронний документ, який підтверджує факт вакцинації від COVID-19  у додатку «Дія».

Район.Володимир-Волинський стало відомо, що такі проблеми у щеплених володимирчан виникли через те, що відомості про їхню вакцинацію ще не внесені до реєстру. 

Про це також говорили на щотижневій нараді міського голови Ігоря Пальонки з керівниками установ та підприємств громади.

Як пояснила головна лікарка КП «Володимир-Волинський ЦПМД» Катерина Чубок, коли вакцинація здійснювалась у плановому режимі, то всі відомості про щеплених почергово вносились до реєстру. Нині ж, при такому напливі охочих защепитися, медики не встигають оперативно вносити всю необхідну інформацію. 

Якщо після проходження вакцинації та запиту на створення сертифікату у «Дії» є повідомлення «Не має даних про вас», то можна звернутися до сімейного лікаря й отримати довідку з печаткою про вакцинацію. Згодом, коли буде внесена вся інформація про вакцинованих у реєстр, сертифікати можна буде підтягнути в застосунку «Дія», або ж  отримати в друкованому вигляді.

Головна лікарка також нагадала, що всі охочі вакцинуватися проти коронавірусу можуть це зробити в Центрі вакцинації (Культурно-мистецький центр, що на вулиці Князя Василька, 4), який працює щодня та в пункті вакцинації, який функціонує на вулиці Павлова, 20. У Центрі вакцинації щеплюють без попереднього запису, у пункті – після попереднього запису в реєстратурі, або ж сімейного лікаря.

До слова, у Володимир-Волинській громаді проти коронавірусу защепилися однією дозою 14  500 осіб, двома – 9 400.

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024