стрічка

Романи Надії Гуменюк отримали нагороди «Гранд Коронації Слова»

01 Листопада 2021, 11:21
Надія Гуменюк 570
Надія Гуменюк

Два романи волинської письменниці Надії Гуменюк отримали нагороди премії «Гранд Коронація Слова»: «Та, що ламає вітер» і «Плач пересмішниці». 

Про це журналісти Район.Культура дізнались зі сторінки авторки у фейсбуці.

За словами Надії Гуменюк, цей конкурс називають «битвою титанів», адже він проводиться лише раз на п'ять років і в ньому беруть участь тільки володарі Перших премій Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (письменниця отримала таку 2015 року за роман «Вересові меди»). 

Читайте також: «Слово як шлях до істини»: у Луцьку відбулася зустріч з волинськими письменниками

Нинішня «Гранд Коронація» змінила свій формат. Через пандемію минулого року підсумки не підбивали, оскільки деякі автори мали пропозиції від видавництв, то їхні конкурсні рукописи за цей час стали книжками. В тому числі і мій роман «Плач пересмішниці». 

«Я надіслала новий роман «Та, що ламає вітер». І така-от приємна несподіванка: організатори вирішили відзначити окремо і рукописи (подані під псевдонімами), і вже видані твори. Роман «Та, що ламає вітер» (рукопис) увійшов до трійки переможців – ІІ премія «Гранд Коронації», а «Плач пересмішниці» (нещодавно виданий) отримав спеціальну відзнаку», – пише Надія Гуменюк у дописі.

«Дякую організаторам Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»! Дякую членам журі! Церемонія нагородження проходила онлайн, але маємо надію, що наступного року зустрінемося і отримаємо нагороди з рук Тетяни та Юрія Логушів. Світлої радості цьому дивовижному подружжю подвижників на ниві української літератури! Здоров'я і добра всім, причетним до «Коронації слова», – додає письменниця.

Читайте також: Оголосили ТОП 30 українських книг Незалежності

Довідково. Надія Гуменюк народилася 2 січня 1950 року в селі Онацьківці Полонського району Хмельницької області. українська поетеса, прозаїкиня, публіцистка, членкиня Волинської організації Національної спілки письменників України, заслужений журналіст України, лауреат премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки та інших літературних премій. Дружина відомого волинського письменника Володимира Лиса.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024