стрічка

Відремонтовану поляками дорогу до Устилуга рекламують як «Велике будівництво»

31 Жовтня 2021, 16:45
Дорога Н-22 1089
Дорога Н-22

Дорогу від Володимира-Волинського до міста Устилуг, яку ремонтувала польська фірма, рекламують як «Велике будівництво».

Відповідний допис з'явився на сторінці Волинської ОДА у фейсбуці без жодної згадки про те, що відрізок дороги Н-22 від Володимира до Устилуга будувала польська фірма і за польські гроші, – повідомляє кореспондентка Район.Володимир-Волинський. 

Про те, що на ремонт дороги до кордону дадуть гроші поляки вперше заговорили ще в 2017 році. Тоді польський уряд виділив 100 мільйонів євро на модернізацію української транспортної інфраструктури. Із зазначеної суми 68 мільйонів євро повинно бути спрямоване на поліпшення якості автодоріг. Серед доріг, які планували відремонтувати за ці гроші, – траса Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне.

Читайте також: Поляки дали кошти на ремонт дороги Устилуг - Луцьк - Рівне

 

Проте в 2017 році ремонт дороги так і не розпочали.

 

Восени 2017 року стало відомо, що 13 кілометрів дороги на Волині, від міжнародного пункту пропуску «Устилуг–Зосін» до в’їзду у Володимир-Волинський, ремонтуватиме польська фірма DROG-BUD Sp. z o. о.

 

Договір уклали 4 вересня і роботи планували завершити до 30 листопада 2019 року. Проте техніку для проведення робіт поляки почали звозити лише влітку 2020 року.

 

У межах Володимира-Волинського у вересні 2020 року почали класти перший чорновий шар асфальту, а від кільця і в напрямку міста – бетонну суху суміш і розширяти дорогу.

 

Читайте також: Дорогу між Володимиром і Устилугом буде ремонтувати польська фірма

Уже цьогоріч на трасі облаштовували швидкісно-перехідні смуги, під’їзди до зупинок тощо. Влітку 2021 на відрізку дороги між Володимиром і Устилугом продовжили роботи з облаштування узбіч та зупинок для громадського транспорту.

В рамках будівництва польська фірма встановила на вулиці Устилузькій, що у Володимирі-Волинському, нові сучасні зупинки громадського транспорту.

Виконання ремонтних робіт на ділянці Володимир-Волинський – Устилуг здійснювалося за контрактами на загальну суму понад 7 мільйонів євро, укладеними в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги для фінансування проєктів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону, що підписаний у вересні 2015 року та ратифікований Законом України № 977-VIII від 03.02.2016р.

Замовник ремонтних робіт – Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Читайте також: Ремонт дороги Устилуг – Володимир затягується, поляки не можуть завезти техніку

Коментарі
01 Листопада 2021, 09:09
Підставляють Президента
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024