стрічка

У Колодяжному реставрують Лесині будиночки

31 Жовтня 2021, 14:13
У Колодяжному реставрують Лесині будиночки 525
У Колодяжному реставрують Лесині будиночки

У Колодяжному тривають зовнішні роботи у садибі Косачів, літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

Про це інформують на сайті Волинської ОДА. 

Раніше Район.Ковель інформував, що у червні 2021 року тут стартувала реконструкція в рамках програми «Велике будівництво».

Загальна кошторисна вартість ремонтних робіт становить понад 11 мільйонів гривень. До фінансування залучені кошти із державного та обласного бюджетів.

Як повідомила майстриня будівельної дільниці ТзОВ «Житлобуд-2» Галина Капризова, наразі активно триває ремонт паралельно в обох будинках. Також облаштовують територію.

«Штукатуримо й оздоблюємо стіни. Також замінюємо обвідний брус і підливаємо цоколі у «сірому» будинку та незабаром змінимо дерев’яні елементи на веранді – «білого», – розповіла Галина Капризова.

Окрім того, будівельники відновили підвальне приміщення у «білому» будинку. Зокрема виконали гідроізоляцію приміщення і спроєктували новий вхід.

Слід зазначити, що у «Лесиних» будиночках відреставрують та по-новому перекладуть пічки, що були за часів видатної літераторки, однак для їх облицювання використають сучасні кахлі. Опалювати приміщення культурної спадщини передбачають газом.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром