стрічка

Забороняють масові заходи та вводять «дистанційку»: Володимир за крок до червоної зони

27 Жовтня 2021, 19:35
Володимир за крок до червоної зони 529
Володимир за крок до червоної зони

У Володимир-Волинській міській раді 27 жовтня відбулося позачергове засідання комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, засідання комісії пройшло під головуванням першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука.

Присутні заслухали інформацію керівників медичних установ, представників лабораторного центру та Держпродспоживслужби щодо ситуації із поширенням COVID-19 у громаді. 

Генеральна директорка КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок розповіла, що всього на амбулаторному лікуванні знаходиться 703 особи, з яких 454  – жителі міста і 249 – жителі району. Також було озвучено, що більше ста осіб щоденно отримують скерування на ПЛР-тестування. Наприклад, за останню добу з 89 скерованих на тестування, 51 хворий отримав позитивний результат.  

Генеральна директорка КП «Володимир-Волинське ТМО» Тетяна Ващук повідомила, що ситуація у лікарні невтішна, лікарі виснажені, хворих з коронавірусом більшає, росте кількість хворих із важким перебігом недуги. Наразі на лікуванні у стаціонарі перебуває 102 пацієнти, 4 з яких у вкрай важкому стані у відділенні інтенсивної терапії. 

Санепідеміологи повідомили, що кількість хворих на коронавірус збільшується на 40-50 осіб щодня. Виявлено вогнища захворювання на підприємстві «Гербор», а також у селах Зимне та Льотниче.

Представники Держпродспоживслужби повідомили, що щодня перевіряють заклади торгівлі. Представники районного відділу поліції обіцяють відновити рейди щодо дотримання карантинних обмежень.

Ярослав Матвійчук повідомив, що Міносвіти рекомендує продовжити шкільні канікули до 7 листопада. Проте у Володимир-Волинській громаді після канікул на один тиждень запровадять дистанційне навчання. Таким чином діти протягом двох тижнів не контактуватимуть один з одним. Водночас працівники загальноосвітніх шкіл, які ще не щепились від коронавірусу, матимуть змогу це зробити. Начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун наголосила, що згідно з постановою Кабміну, яка набирає чинності 8 листопада, колективи усіх навчальних закладів мають бути вакциновані на 100%. В іншому випадку нещеплені працівники будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.    

Комісія також рекомендувала заборонити комунальним закладам проведення будь-яких масових заходів у громаді, окрім тих, які необхідні для функціонування органів державної влади. Ввести такі ж заборони комісія рекомендує ввести і іншим суб’єктам господарської діяльності.

Читайте також:  COVID став більш летальним: показали, де лікують хворих на коронавірус володимирчан

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024