стрічка

Житель Вараша проведе 12 років за ґратами

22 Жовтня 2021, 17:23
Прокурори відстояли вирок варашанину за розбійний напад. 493
Прокурори відстояли вирок варашанину за розбійний напад.

Прокурори відстояли вирок варашанину за розбійний напад.

Про це Район.Вараш повідомили у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Волинський апеляційний суд залишив в силі вирок Кузнецовського міського суду щодо жителя Вараша, якого обвинувачували у розбійному нападі з метою заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень особі, яка зазнала нападу.

Прокурор довів, що у січні 2017 року у селі Довговоля обвинувачений зі спільниками, сховавши обличчя під масками, проникли до будинку та напали на його власника: завдали йому множинних ударів ножем, дерев'яним бруском, руками та ногами у різні частини тіла. Опісля зловмисники заволоділи грішми в сумі 700 гривень та 17 доларів США.

Обвинувачений певний час переховувався від суду та врешті його затримали та взяли під варту.

Варашанин у ході судового розгляду своєї вини не визнав.

Кузнецовський міський суд у листопаді 2020 року призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також стягнення з нього 50 000 гривень моральної шкоди, завданої потерпілому.

Під час апеляційного перегляду справи за скаргою обвинуваченого прокурор довів законність рішення суду першої інстанції, тому Волинський апеляційний суд залишив вирок без змін – і в частині терміну позбавлення волі, і в частині виплати моральної шкоди.

Щодо двох спільників обвинуваченого, то у 2018 році Володимирецький районний суд їх засудив до 9 та 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024