стрічка

Взяли під варту наркоторговця з Ковельщини

22 Жовтня 2021, 18:20
Наркоторговцю з Волі-Любитівської обрали запобіжний захід 664
Наркоторговцю з Волі-Любитівської обрали запобіжний захід

Поліцейські викрили торговця наркотиками на Ковельщині.

Про це інформує Національна поліція у Волинській області.

Психотропи та наркотичні засоби чоловік збував методом закладок. Слідчі йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує, зокрема, до десяти років позбавлення волі.

Раніше Район.Ковель інформував, що 19 жовтня на автодорозі поблизу села Воля-Любитівська Ковельського району поліцейські зупинили автомобіль Volvo V 70, під керуванням 27-річного жителя Нововолинська.

У салоні транспортного засобу співробітники поліції виявили та вилучили предмети, схожі на зброю та понад 80 розфасованих пакетів з порошком, схожим на психотропну речовину – амфетамін.

У рамках розпочатого кримінального провадження, за місцем проживання волинянина співробітники управління боротьби з наркозлочинністю спільно з ковельськими оперативниками вилучили понад 700 грам психотропної речовини Альфа PVP, 200 грам амфетаміну, 500 грам наркотичного засобу канабіс. Окрім цього, правоохоронці вилучили електронні ваги, зіп-пакети, пристрій для подрібнення наркотичних засобів та пристрій для їх вживання.

Усе направили на дослідження.

Встановили, що зловмисник забезпечував функціонування телеграм-каналу та виконував роль закладчика. Він отримував поштовими відправленнями наркотичні засоби та психотропні речовини, в подальшому їх фасував, пакував та збував потенційним клієнтам методом залишення закладок.

Поліцейські вже встановили місця залишення понад 200 закладок. Нині тривають заходи щодо їх вилучення.

Вартість вилучених психотропних речовин та наркотичних засобів за цінами чорного ринку становить понад 700 тисяч гривень.

Волинянину слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Ковельський міськрайонний суд Волинської області, за клопотанням слідчого, обрав підозрюваному запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 166 тисяч гривень.

Санкція частини 2 статті 307 Кримінального кодексу України передбачає від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024