стрічка

У Луцьку презентували творчий проєкт митця з Харкова

21 Жовтня 2021, 15:29
Митець і його проєкт 729
Митець і його проєкт

У стінах Музею сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку Едуард Балула з Харкова презентував свій новий проєкт «Пташка, зірка та Обрив».

Відкриття виставки відвідало багато молоді. Журналістка Район.Культура теж була присутня на презентації.

Проєкт – не надто масштабний, але найбільший серед попередніх виставок Едуарда Балули. «Пташка, зірка та Обрив» – це його дослідження реального місця у Харкові, яке називається Обрив. 

«Все почалося з цього місця. Якось я туди потрапив і мені захотілось показати відчуття від цього місця, відчуття крихкості та якоїсь невловимості», – розповів митець.

Едуард Балула розповів, що просто сфотографувати те місце він не міг, тому по клаптиках збирав «Обрив».

Минулого року митець брав участь у проєкті «Антиципація+Імунітет» та представляв у музеї свою роботу «Обрив», яка стала частиною нинішньої експозиції. Новий проєкт складається із шести елементів, які автор створив за минулий рік. Вони представляють історію цього місця та його візуалізацію. 

Читайте також: Ми змінюємо минуле, яке творить майбутнє: у Музеї Корсаків оновили основну експозицію

Об'єкти стоять таким чином, що розповідають деяку історію, яку автор не відкриває до кінця, а дає змогу зрозуміти її спостерігачеві. «Обрив», «Голова-метеорит», «Пташка», «Пейзаж», «Зірка» і «Тіло». Митець поділився цікавим фактом, що це вже другий екземпляр людської постаті. Перший знищили через дві години після попередньої презентації проєкту. 

Традиційно митцеві від Музею Корсаків презентували подарунки. Зокрема подарували книгу фундатора музею Віктора Корсака «Як стати «ІМЕНЕМ» трактат про те «Як придбати квиток у вічність».

Офіційна частина презентації була короткою та заінтригувала відвідувачів. Тому усі довго розглядали кожен елемент, роздумували над тим, що розповів автор та яку історію він все ж хотів донести із таємничого харківського місця. 

Читайте також: На межі життя і смерті. У Луцьку відкрили виставку «Memento Mori» Світлани Редкач

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024