стрічка

У Луцьку за кредитні кошти утеплили три десятки бюджетних установ

20 Жовтня 2021, 09:50
Утеплений садочок 629
Утеплений садочок

У Луцьку утеплили понад три десятки бюджетних установ.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Тепломодернізація 31 закладу дозволить заощадити 17 мільйонів гривень щороку, – запевняє керівник відділу з енергозбереження міськради Костянтин Патракеєв.

Утеплення шкіл, дитсадків та інших закладів соціальної сфери відбувалось завдяки проєкту «Енергоефективність в громадських будівлях міста». Загальна сума кредиту, зі слів Костянтина Патракеєва, становить 5 мільйонів євро.

«Ще 1,3 мільйона євро у вигляді гранту з фонду Е5Р і 2,8 мільйона євро – це співфінансування міста», – зазначив керівник відділу з енергозбереження міськради.

Кредитний та грантовий договори про тепломодернізацію шкіл, дитсадків та інших закладів соціальної сфери, зазначив Костянтин Патракеєв, місто Луцьк та компанія НЕФКО уклали у 2018 році.

Відтоді тривала реалізація проєкту: утеплювали будівлі, оновлювали фасади, замінювали лампи на енергоощадні, встановлювали теплові пункти.

Як розповів інвестиційний директор компанії «НЕФКО» Амунд Бейтнес, над проєктом у Луцьку працюють понад шість років.

«Я бачу тут гарні результати. Основна частина роботи зроблена під час карантину. Наші спеціалісти були тут і я радий сюди приїхати та побачити, що всі об’єкти завершені. Зовні все дуже гарно виглядає. Очікується економія енергії близько 5-10 відсотків, можливо більше», – додав Амунд Бейтнес.

Реалізований проєкт з енергоефективності у Луцьку – третій завершений проєкт НЕФКО. Кредитні гроші місто має повернути за десять років.

Читайте також: Луцькі школи досі без опалення: діти вчаться в куртках

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024