стрічка

Луцьк: у Музеї сучасного мистецтва презентують творчість Едуарда Балули

19 Жовтня 2021, 15:40
Едуард Балула 766
Едуард Балула

Едуард Балула з Харкова презентує у Луцьку свою виставку «Пташка, зірка, та Обрив». Проєкт реалізується в межах молодіжної артплатформи «ENTER».

Відкриття експозиції відбудеться в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків 20 жовтня о 17:00. Про це журналісти Район.Культура дізналися від організаторів.

Виставка складається з графіки та об'єктів створених за останній рік. Центральним образом всієї експозиції є реальне місце, на околицях міста Харків, що називається «Обрив». 

«Він являє собою воронку, довкола якої на пагорбах різної висоти все щільно поросло чагарниками. Відчуття крихкості та особливого плину часу панувало там. Усі спроби зрозуміти розміри місця були марними, ніби ті умовні кордони, що я проводив у себе в голові, робили «Обрив» більшим», – описує проєкт Едуард Балула. 

«Такі місця, закарбовуючись у пам'яті, стають частиною внутрішнього пейзажу, синхронізуються з нервовою системою, а згодом зростаються з м'язами та кістками уподібнюючи тіло ландшафту», – доповнює митець.
За його словами, місце та історія його походження, стали каталізатором подальших роздумів та приводом для розмови про спільне. Про те як впливає людина на довкілля і чи можемо ми й досі користуватися цією застарілою опозицією «людського» і «природного».
 

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024